Srbija

[ Izvor: Mediji ]

30. 07. 2021. 07:37 0

U Srbiji danas do 40 stepeni, tropski toplo i za vikend

U Srbiji i danas sunčano i veoma toplo. Na snazi je i dalje upozorenje Republički hidrometerološki zavod na veoma visoke temperature do kraja sedmice i do 42 stepena, a tek nešto niža biće u ponedeljak i utorak ali ne u svim krajevima Srbije. Toplo vreme svuda se opet vraća od srede.

- Do kraja sedmice veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 35 na severu do 40 na jugu Srbije, a u nedelju, 1. avgusta na jugoistoku lokalno i do 42 stepena. U ponedeljak i utorak, 2. i 3. avgusta visoke temperature očekuju se samo na krajnjem jugoistoku Srbije do 37 stepeni, a u ostalim krajevima biće svežije. U sredu, 4. avgusta u svim krajevima ponovo veoma toplo - navodi se u upozorenju RHMZ koje je ažurirano jutros u 4 sata i 45 minuta.

Danas će duvati slab i promenljiv vetar. Najniža temperatura biće od 15 do 22, a najviša od 34 na severu do 40 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Beogradu, takođe, sunčano i veoma toplo. U glavnom gradu duvaće takođe slab vetar. Najniža temperatura biće oko 22, a najviša oko 35 stepeni Celzijusa.

U ponedeljak i utorak svežije, naročito na severu i zapadu zemlje, gde se očekuju maksimalne vrednosti od 28 do 32 uz delimično povećanje oblačnosti, dok će na krajnjem jugoistoku biti i dalje veoma toplo - od 33 do 37 stepeni. Pojava kratkotrajnih pljuskova biće izolovana.

U sredu, 4. avgusta, u svim krajevima ponovo veoma toplo, a od četvrtka, 5. avgusta, u severnim krajevima malo svežije uz lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati