Srbija

Direktno.rs [ Izvor: RTV ]

29. 07. 2021. 21:37 1

Zrenjanin raskinuo ugovor sa fabrikom vode

Ugovor Grada Zrenjanina s fabrikom vode raskinut je krivicom investitora, jer nije ispunio ni jedan od uslova propisanih ugovorom iz 2015. godine i sporazumom iz 2021. godine, izjavio je gradonačelnik Simo Salapura.

On je rekao da je ugovor s investitorima fabrike vode raskinut na osnovu odredbi osnovnog ugovora i sporazuma između investitora i JKP "Vodovod" iz januara ove godine, prenosi RTV.

- Sporazum je predvideo da ukoliko fabrika vode ne ispuni sve ugovorne obaveze, ugovor se raskida krivicom izvršioca i nikakva dodatna obaveštenja od strane naručioca usluge nisu potrebna. Investitor nije ispunio nijednu stavku iz ugovora, time su ispunjeni svi uslovi za raskid ugovora. I mi ugovor smatramo raskinutim i okrećemo se traženju novih rešenja - kazao je Salapura.

Snabdevanje ispravnom pijaćom vodom 123.000 građana Zrenjanina je, prema rečima gradonačelnika, zadatak iznad svih drugih zadataka za sve u lokalnoj samoupravi. Konzorcijum "Gruppo Zillio" potpisao je ugovor o gradnji fabrike vode s rokom završetka 2015. godine.

Rok je produžavan više puta, ali se ispostavilo da fabrika nije uspela da ispuni projektni zadatak ni u pogledu količina, ni upogledu kvaliteta vode.

Sporazumom iz januara ove godine precizirano je da se ugovor smatra raskinutim krivicom investitora, ukoliko se ne ispune odredbe iz ugovora, a upravo tako se i dogodilo. Salapura je takođe rekao da će grad razmotriti mogućnost pokretanja spora za naknadu štete od investitora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati