Srbija

S. M.

23. 07. 2021. 19:08 3

UDRI PO SIROTINJI: Jura tuži sindikalce zbog "narušavanja ugleda"?!

Protiv predsednika Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zorana Markovića i sindikalca u leskovačkoj fabrici "Jura" Predraga Stojanovića Korporacija "Jura" podnela je privatne krivične tužbe zbog, kako tvrde, nanošenja štete i kaljanja ugleda ove kompanije u javnim nastupima.

U njima se navodi da je "Korporaciji narušen ugled jer su davali izjave medijima nakon što je Predrag Stojanović dobio otkaz u fabrici". Na konferenciji za novinare oni su tada naglasili da sumnjaju da “Jura” vrši mobing nad radnicima i sabotira aktivnosti sindikata.

Da nisu bili u pravu kada su Predragu Stojanoviću dali otkaz, utvrdili su nadležni organi, te su po inspekcijskom nalogu morali da ga vrate na posao.

Prvi put, kada je došao ispred fabrike to nisu učinili, ali su drugi put, odnosno 9. jula po nalogu inspekcije vratili na posao Stojanovića.

Ipak, ubrzo je ponovo udaljen sa posla zbog pokrenute privatne tužbe i isplaćuje mu se samo četvrtina zarade dok se ovaj proces ne završi pred nadležnim sudom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati