Srbija

[ Izvor: Mediji ]

26. 05. 2021. 14:01 35

"Ja sam Staša, završila sam Akademiju mladih lidera SNS": Prekinuta konferencija NS (VIDEO)

Omladina Narodne stranke organizovala je performans i konferenciju u centru Novog Sada, gde su razvili transparent kojim se ukazuje na koruptivnu vezu gradonačelnika Miloša Vučevića i lokalnog biznismena Marka Bosanca zvanog Boske. Konferenciju je, međutim, prekinula aktivistkinja Srpske napredne stranke, Staša Stojanović, koja je, kako kaže, završila Akademiju mladih lidera SNS, a umešali su se i građani.

Na transparentu je bio poznati motiv iz stripa „Alan Ford“, u kome Sir Oliver zove iz telefonske govornice, kako bi rešio neki posao – „Halo Boske, kako brat? Ima jedna javna nabavka… Cena? Prava sitnica, 4.000.000“.

Bosančeva firma Montop HRS je, kako su aktivisti naveli, kao u stripu Alan Ford, od JGSP „Novi Sad“ dobila četiri miliona dinara za usluge „brojanja putnika na stajalištima“.

- Poslovi koje je Bosanac napravio sa gradom su u ukupnoj vrednosti od 738 miliona dinara. Mi smo danas ovde izdvojili sumu od četiri miliona dinara, što je jedna kap u moru u odnosu na celokupnu sumu. Kod ove sume je zanimljiv razlog zbog kog je uplaćen - rekao je predsednik omladine  u Novom Sadu Aleksandar Maksimović.

Govoreći o poslu prebrojavanja putnika na autobuskim stajalištima, Maksimović je rekao da je to „stvarno sramno i skandalozno“, te da bi bilo „poštenije da je gradonačelnik poklonio novac svom prijatelju“.

Konferenciju Narodne stranke obeležilo je pojavljivanje članice Srpske napredne stranke Staše Stojanović, koja je bila i poslanički kandidat te stranke na republičkim izborima. Ona je ometala konferenciju za novinare i upadala u reč Maksimoviću, a u jednom momentu obratila se novinarima.

- Ne, nije kraj, ne, ne, nikako. Šta niko nije radio i šta za četiri miliona je neko dobio, a nije uopšte zarađeno, u čemu je uopšte vaša konferencija - rekla je Stojanović, predstavljajući se kao neko ko je završio Akademiju mladih lidera Srpske napredne stranke.

Meni je dosta da se ovde laže, da se ovde izmišlja, da konstantno izlazi sa nekim izmišljotinama, dosta mi je napada na Miloša Vučevića - rekla je ona.

Novosadski odbor SNS-a juče je odbacio optužbe predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Borislava Novakovića, da je gradonačelnik Miloš Vučević u koruptivnoj vezi sa „lokalnim kriminalcem“ Markom Bosancem i naveo da „nije gradonačelnik taj koji dodeljuje poslove u gradu“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 35

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati