Srbija

S. M.

28. 04. 2021. 12:15 26

BOTOVANJE PA NAPREDAK: Prosvetu vodi devojka od 26, nastavnik fizičkog infrastrukturu, a tek projekte...

Članovi Gradskog veća grada Prokuplja, koji su postavljeni na te funkcije krajem prošle godine malo su izmešali svoje resore, barem ako se gledaju fakulteti koje su završili. Posebnu notu dalo je par većnika, koji, deluje, kao da su pali sa Marsa, a Prokupčani su primetili da im dodeljeni resori nisu bliski.

Tako je najveće iznenađenje za sve bilo postavljenje izvesne Katarine Veljović, koja sa godinu i po dana radnog staža u Nacionalnoj službi za zapošljavanje i privatnom osiguranju vodi prosvetu! Ona je, prema zvaničnim podacima koje smo dobili od gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića, diplomirani ekonomista.

Za razliku od nje, koja ima 26 godina, pa je i najmlađi većnik, nastavnik fizičkog Miladin Radoičić je zadužen za infrastrukturu! On je ranije kazao novinaru našeg portala da ima "nekog iskustva u infrastrukturi", jer je vodio SNS tim "oko nekih radova u jednoj mesnoj zajednici", naravno neposredno pre lažnih izbora u junu.

Pored penzionera Milice Erić, koja u drugom mandatu vodi resor kulture, a čija škola nije navedena u ovom odgovoru, zanimljivo je da je na primer većnik za projektne aktivnosti Milena Petrović diplomirani saobraćajni inženjer. Za Petrovićevu se ranije govorilo da je bila vrlo aktivna u botovanju. Ona je jedno vreme bila zaposlena i kao nastavnik, pa je i ona, verovatno, logičnije rešenje za prosvetu. Resor socijalne zaštite vodi stomatolog Marko Kostadinović.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović na pitanje čime su pojedini članovi Gradskog veća zaslužili da budu na tim važnim fuknkcijama, poslao odgovor i bio izričit da ga u celosti prenesemo.

- Osim Milice Erić, dugogodišnje članice Gradskog veća svi ostali većnici imaju visoku školsku spremu. Članovi Gradskog veća se biraju na predlog gradonačelnika većinom glasova od ukupnog broja odbornika na konstitutivnoj sednici Skupštine grada. Na osnovu potreba i kompetencija gradonačelnik i Gradsko veće donose odluku o dodeli resora prema potrebama posla pa se neretko dešava da jedan član veća nekoliko puta u toku mandata promeni resor - kaže Aranđelović i nastavlja:

- Kada već pitate vezano za mlade ljude sa, po vama, nedovoljno staža, već ste postavljali pitanja, zašto biramo penzionere na funkcije i pitate da li mogu mladi ljudi da dobiju šansu. Kada budu predloženi mladi, a vi onda tražite "sredovečne". Dogovorite se sami sa sobom šta vam više smeta. O rezultatima rada se podnose Skupštini periodični izveštaji pa ćemo vas nakon upoznavanja skupštine sa izveštajem o radu obavestiti - kazao je u svom pisanom odgovoru gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.

Naravno, mi ćemo pratiti koja su to poboljašnja doneli ovako izabrani većnici, ali, za sada, sem nekih ranijih započetih poslova, koji su skromno nastavljeni, ništa novo za ovih skoro devet meseci nije ni najavljeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati