Srbija

[ Izvor: Danas ]

15. 04. 2021. 22:25 5

Grad Niš poklanja smeštaj, pa naplaćuje kiriju?

Gradonačelnica Niša Dragana Sotorovski juče nije potvrdila, a ni negirala da je Grad ponudio porodicama kojima je prošle sedmice izgoreo krov nad glavom da koriste gradske socijalne stanove, ali samo u naredne dve godine, i uz plaćanje kirije. Gradski zvaničnici su prethodno najavili trajni smeštaj ovih porodica u gradskim stanovima.

– Obavestićemo vas o svemu kada za to dođe vreme – odgovorila je Sotirovski na pitanje Danasa da li je informacija o takvoj ponudi Grada tačna, a ukoliko jeste zašto za ovih deset porodica nije ponuđeno trajno rešenje, kao i da li Grad nije mogao da ih oslobodi plaćanja kirije jer su montažne kuće u kojima su godinama živeli do temelja izgorele.

Neda Stefanović, predstavnica jedne od porodica, prethodno je kazala za Južne vesti da im je na jučerašnjem sastanku sa gradonačelnicom Sotirovski i njenom zamenicom Dušicom Davidović jasno rečeno da Grad može da im obezbedi samo korišćenje gradskih stanova, i to na određeno vreme i uz plaćanje kirije. Ona je dodala da im je, takođe, rečeno da kasnije mogu da konkurišu za socijalne stanove, ali da i u tom slučaju mogu da budu samo njihovi korisnici, koji će plaćati kiriju.

Na sastanku im je „razjašnjeno“ i da ne mogu dobiti eventualne zaostale stanove Građevinara, firme u stečaju za koju su nekada radili i koja im je montažne kuće ustupila na privremeno korišćenje „dok ne dobiju stanove u vlasništvo“. Obavešteni su i da ne postoji mogućnost dogovora sa investitorima koji bi bili zainteresovani za gradnju novih objekata na lokaciji na kojoj je ostalo zgarište.
Zamenica gradonačelnice Davidović prošle sedmice je najavila da će Grad obezbediti trajni smeštaj za deset porodica, koje imaju oko 40 članova, među kojima su i deca, nakon što su 8. aprila uveče montažne barake u kojima su živeli, u Ulici Aleksandra Medvedeva pored Građevinske škole „Neimar“, potpuno izgorele.

Ove porodice smeštene su u Sigurnoj kući i u Prihvatilištu za odrasle u ustanovi „Mara“, a na raspolaganju im je i Romski kulturni centar. Požar je izazvao dimnjak koji se zapalio u jednom od stanova, a vatra se izuzetno brzo proširila jer su montažne barake izgrađene od drveta, a u njima je bilo dosta zapaljivog materijala, kao što je ogrevno drvo ili karton. Stanari baraka su kazali da su jedva stigli da ponesu sa sobom elementarne stvari, a da im je izgorelo sve što su imali, uključujući i ličnu dokumentaciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati