Srbija

Direktno.rs

07. 04. 2021. 10:36 13

Tuče, izbacuje decu iz vrtića, krši mere u kafani... Ko je predsednik opštine Žitorađa?

Predsednik Opštine Žitorađa i član SNS Ivan Stanojević zatečen je u kafani u 22 časa u centru Žitorađe i time prekršio protivepidemiološke mere, kaže policija u ovom gradu. Stanojević, međutim, osim što je ovom prilikom demantovao MUP, iza sebe ima gomilu prekršaja i kontroverznih događaja koji se vezuju za njegov kabinet.

Ovaj najnoviji incident i ne čudi, jer je prema zvaničnom izveštaju Državne revizorske institucije, Opština Žitorađa u prethodne dve godine protivzakonito potrošila 85 miliona dinara, a samo za kafanske usluge potrošeno je 3,5 miliona dinara!

Tu su i nepravilno obračunate plate, dodaci i naknade za koje je dato 3,38 miliona dinara, a prvi čovek opštine Ivan Stanojević je prekoračio svoja ovlašćenja, pa je u osam javnih nabavki sam donosio odluke, rešenja i obrazovao komisiju i potpisao ugovor sa ponuđačem. 

Predsednik Stanojević se našao u žiži javnosti i kada je petogodišnja Marta izbačena iz predškolske ustanove "Prva radost" zbog toga što je njen otac lajkovao post u kome se kritikuje režim.

Nakon prašine koja se podigla, ovaj vrtić je posetila prosvetna inspekcija i naložila da predškolska ustanova iskoristi zakonsku mogućnost i traži 20 odsto uvećanje kapaciteta, a inspekcija je tada utvrdila i određene nepravilnosti. Marta je na kraju vraćena u vrtić, ali je ovo postao primer obračuna sa političkim neistomišljenicima.

Stanojević je predsednik u opštini Žitorađa gde je uslov za funkcionersku fotelju što manji školski stepen i netransparentnost o prethodnom obrazovanju. On je srednjoškolac, odnosno medicinski tehničar, a ni ostali članovi njegovog kabineta se ne mogu pohvaliti višim stepenom obrazovanja.

Kabinet predsednika opštine Žitorađa poznat je i po nasilničkom ponašanju. Naime, Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju podiglo je optužnicu protiv članova SNS-a i aktivista "1 od 5 miliona", jer su se potukli u kabinetu predsednika Opštine Žitorađa 18. marta 2019. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni predsednik Opštine Žitorađa Ivan Stanojević (SNS), njegov zamenik Saša Cekić (SNS), kao i aktivisti organizacije "1od 5 miliona". Kako je tada aktivista "1od 5 miliona" Milan Blagojević izjavio, čim je ušao u kabinet predsednik Stanojević i njegov pomoćnik su ga napali, tukli, a te povrede su kasnije sanirane u bolnici u Prokuplju.

Predsednik Žitorađe Ivan Stanojević imao je, međutim, drugačiju priču.

- Primio sam ih a oni su sa vrata počeli da me psuju, viču, pretili da će da zapale opštinsku zgradu. Onda su obojica prišla i bacila me na pod. Šta se dalje dešavalo ne znam, jer sam rukama prekrio glavu. Brzo je stigla policija, a ja sam završio u Hitnoj službi - rekao je nakon događaja Stanojević.

Možda ono što je možda najgore po same meštane Žitorađe jeste to da su prepušteni sami sebi, a svaki put nakon poplave sami izvlače vodu iz svojih domova. Niko se od nadležnih nakon poplava nije pojavio niti interesovao, niti su išta uradili da saniraju štetu od prethodnih poplava i spreče nove. 

Nije na odmet napomenuti da je u Opštini Žitorađa izlaznost na lažnim izborima u junu prošle godine bila ogromna, te je 85 odsto građana koji su izašli na izbore glasalo sadašnju SNS vlast.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati