Srbija

R. Ć.

14. 03. 2021. 11:13 11

Šta vlast napravi, u blato pretvori: "Štuca" gondola od 27 miliona evra

Sve što je lepo, kratko traje. Tako bi se moglo reći za novu gondolu na Kopaoniku. Lepa je, verovatno zbog toga je i toliko skupa, ali, nažalost,kratkog je daha. Posle mesec dana otkako ju je premijerka Ana Brnabić zajedno sa ministarkom turizma Tatjanom Matić svečano otvorila, gondola Brzeće-Mali Karaman na Kopaoniku se kvarila više puta ove nedelje.

- Skijaše na Kopaoniku jutros je neprijatno iznenadila, a slobodno se može reći i iznervirala, zatvorena i pokvarena gondola Brzeće - Mali Karaman. Ovu gondolu je pre samo mesec dana otvorila premijerka Ana Brnabić, a njena izgradnja plaćena je 27 miliona evra - piše u tekstu Luftike koju je podelio satirični Tviter nalog Bora Konj, usput plačući od smeha.

Kako su mediji objavili, gondola Brzeće - Mali Karaman je proradila juče tek oko 11 sati, a razlog je navodno bio problem sa električnim napajanjem. I prethodnih dana gondola iz istog razloga nije radila nekoliko sati.

Plaču građani od smeha, ne bi li plakali od muke. Gotovo da ne postoji situacija u kojoj će nas vlast u Srbiji iznenaditi. Nekako kao da se podrazumeva da ništa ne funkcioniše kako treba. Probijaju se rokovi izgradnje puteva, vlastodršci ne odgovaraju nikome ni za šta, još se i uvrede kada se novinari usude da ih pitaju za komentar oko neke situacije u kojoj su kiksnuli. A moramo priznati kikseva je na sve strane...

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja je s ministarkama privrede Anđelkom Atanasković i turizma Tatjanom Matić prisustvovala pre mesec dana puštanju žičare u rad, rekla je da je to prvi završen projekat iz programa „Srbija 2025“ i to pet meseci pre roka što „treba proslaviti“. 

Verovatno nakon kvara gondole premijerka će reći da se dešava ako nešto završite pre roka, to se nekad i pokvari. Što bi se reklo: "Što je brzo, to je i kuso."

I ko će sada biti kriv zbog kvara investicije vredne 27 miliona evra? Đilas? Obradović? Jeremić? Strani plaćenici i domaći izdajnici? Znamo ko sigurno neće. Oni koji vode državu i koji će reći da je sve ovo normalno, šta da se radi "dešava se". 

Ovoj vlasti nenormalne stvari deluju normalno, a nama ostaje da se nadamo da šteta neće biti velika, jer ih baš briga, ne plaćaju je iz svojih džepova...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati