Srbija

S. M.

11. 03. 2021. 20:18 1

Uzbunjivač iz Niša: Ne mogu da me zaplaše!

Lekar u niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Miodrag Branković, koji je javnosti poznat kao uzbunjivač, dobio je rešenje od ove ustanove da mu se u naredna tri meseca odbija 20 odsto od plate, zbog navodne povrede radne discipline. On kaže da će podneti tužbu protiv Zavoda, jer "nema nikakvog pravnog osnova za ovu meru".

U rešenju se navodi da je on 21. septembra prošle godine povredio radnu disciplinu, jer je u noćnoj smeni kada je radio ušao u dispečarski centar bez maske, a kasnije pre završetka smene 22. septembra u 6.20 došao sanitetskim vozilom u Zavod, iako je u toj smeni bio u podstanici Jug.

- Mi smenu započinjemo i završavamo u Zavodu, a nigde u Pravilniku nije naglašeno kada treba da se vratimo. Čak ne postoji ni neka posebna odluka o tome. Što se maske tiče, zakonski za to kažnjava sanitarna inspekcija, a ne ustanova - objašnjava Branković besmislenost ovog rešenja.

On dodaje da žele da ga zaplaše, jer je kao uzbunjivač ranije ukazivao na nepravilnosti u radu Zavoda i premalom broju radnika, ali ni ovaj postupak odgovornih neće ga obeshrabriti.

- Kako imam zakonsko pravo da u roku od 60 dana da podnesem tužbu, to ću i učiniti preko svog zastupnika. Iako pokušavaju da me zaplaše, ja neću odustati od toga da isteram pravdu i da ukažem na sve nezakonske postupke rukovodstva Zavoda - kaže Branković.

U njegovom kolektivnom ugovoru jasno stoji da je on zaposlen u Zavodu sa adresom Vojislava Ilića bb i da je zapravo to njemu radno mesto. Uvek svaka ekipa smenu počinje i završava u centrali Zavoda, te je zato on i 22. septembra ujutro, kao i svakog drugog dana došao.

Ipak, zbog, kako tvrdi, njegovog ukazivanja na propuste u radu Zavoda, stalno je na meti rukovodstva, a ovoga puta povod za rešenje bila je službena beleška lekara koji je trenutno šef druge operativne smene.Po njoj, on je u centralu došao 40 minuta pre kraja smene.

Slučaj će svakako dobiti epilog na sudu, ali dr Branković neće odustati od istine i pravde, jer ovo nije prvi put da trpi pritisak zbog toga toga što ukazuje na propuste.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati