Srbija

Direktno.rs

09. 03. 2021. 15:15 24

SPO bojkotuje izbore u Kosjeriću, ali ne bojkotuje NIS

Mesecima nema ni pisma ni razglednice od Srpskog pokreta obnove (SPO) koji se sveo na privezak Aleksandra Vučića. Udelio im je gospodar Vučić 2-3 poslanička mesta, Beogradski sajam, nekoliko upravnih odbora i naravno mesto u bordu direktora NIS-a za penzionerku Danicu Drašković, sa mesečnom naknadom od 770.000 dinara. Zauzvrat, nekadašnji kralj ulica i trgova ćuti i podržava sve protiv čega se nekada borio.

Postavlja se pitanje šta će Vučić reći Draškoviću za ponašanje SPO Kosjerić i lokalnog člana SPO od osnivanja Mira Kosorića? Naime, on je saopštio da bojkotuju lokalne izbore u Kosjeriću zbog nedemokratskih uslova i da za ovakvu odluku ima podršku vrha stranke, koja je na republičkom nivou delić vlasti SNS-a. U Kosjeriću se priča da je lokalni SNS odbio da na listi SPO-u da jednog odbornika i da su se Draškovićevci priklonili opozicionim strankama u bojkotu lokalnih izbora. Za takve tvrdnje za sada nema potvrde.

- Velika razlika je između lokalne i visoke politike. Na lokalu mi donosimo odluke o vodi, kanalizaciji, seoskim putevima, dok se na republičkom nivou raspravlja o Kosovu, evropskim integracijama i drugim stvarima - istakao je Kosorić.

On tvrdi da je odbor SPO-a u Kosjeriću jedan od najjačih u Srbiji i da za ovakvu odluku imaju podršku vrha stranke.

- Što se tiče izbora, imam veliko iskustvo, u toj priči sam skoro 30 godina, ali ovo što se dešava trenutno, nema veze sa fer i poštenim uslovima za izbore. Osim koalicije okupljene oko SNS, sve ostale stranke koje će izaći na izbore su samo na papiru opozicione. Ovo je mali grad i svi se poznajemo i tačno se zna ko je sa kim i zbog čega - tvrdi Kosorić.

Videćemo da li će Vučić zaokupljen problemima njegove povezanosti sa kriminalnim klanovima reagovati na ovakve stavove SPO-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati