Srbija

Direktno.rs

09. 03. 2021. 14:15 1

"Renoviranje Doma zdravlja Liman, ima li kraja?" 

Prošlo je više od godinu dana od početka renoviranja Doma zdravlja Liman. Završetak renoviranja se još ne nazire, a Novosađani su u vreme razarajuće epidemije COVID 19 i dalje bez najvećeg objekta primarne zdravstvene zaštite u gradu. GrO SSP NS smatra da je otežan odlazak kod lekara za građane Limana i Grbavice, odlazak koji ih dodatno izlaže riziku od COVID 19 velika sramota za naš grad, stoji u saopštenju novosadskog SSP. 

Tražimo odgovore od gradonačelnika Miloša Vučevića: 

Šta je preduzeto da se ubrzaju radovi na renoviranja i skrati maltretiranje bolesnih Novosađana koji satima putuju po gradu tražeći izabranog lekara? 

Kada će radovi biti završeni i zašto neće biti završeni u predviđenom roku? 

Da li postoji odgovornost za neuspešno izvođenje radova i da li će je iko snositi?

Primarijus dr Veselin Bojat direktor Doma Zdravlja Novi Sad je govorio o odlaganju završetka radova. Izjavljuje da će taj rok biti probijen zbog pandemije... Umesto večitog svaljivanja krivice na situaciju, tražimo odgovornost. Zahtevamo odgovorna lica za neuspeh renoviranja. 

Ko je odgovoran što radovi neće biti završeni na vreme i koje će posledice snositi odgovorna osoba? 

Osim toga, ne vidimo kako će više od 7 miliona evra utrošenih za renoviranje DZ Liman popraviti zdravstvenu zaštitu Novosađana. Nova fasada i okrečene prostorije neće uticati na probleme nedostatka medicinskog osoblja i nedovoljno kapaciteta za višestruko uvećan broj stanovnika NS.

GO SSP smatra da samo gradnja novih zdravstvenih objekata u centralnim delovima grada, umesto preskupog renoviranja postojećih može popraviti zdravstvenu zaštitu Novosađana.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Sad

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati