Srbija

[ Izvor: ucentar.rs ]

08. 03. 2021. 16:33 2

18. MART DAN D: Drma se vlast i u Batočini?

Ako se 18. marta ne održi sednica Skupštine opštine Batočina - ovoj šumadijskoj varošici preti uvođenje privremenih mera od strane Vlade Republike Srbije. Igre oko političkog prestola nisu zaobišle ni ovu malu opštinu.

 

Poslednja sednica održana je 18. decembra prošle godine. Međustranačka, kao i unutarstranačka razmimoiloženja mogu dovesti do toga da za njeno održavanje - ne bude kvoruma. Tako bi prošao zakonski rok za njeno održavanje.

U Batočini grupe građana imaju 12 odbornika od 29 odbornika. Jedinstvena Srbija ima dva, SPS jedan i 14 SNS odbornika. U ovom trenutku ne zna se ko ima većinu - od 15 odbornika!

Predsednik opštine Zdravko Mladenović, kažu naši izvori pokušava da smeni predsednicu skupštine Nevenu Mitić, ali za to nema podršku grupe građana kao i dela odbornika iz njegove stranke.

Unutar SNS ima odbornika koji su nezadovoljni njegovom ulogom u gasifikaciji i ekspropijacijom zemljišta u opštini Batočina. Oni, tvrde naši sagovornici mogu podržati predlog koji dolazi od grupe građana za njegovu smenu.

- Odnosi su baš poremećeni i ako se sednica održi ne zna se ko će biti smenjen. Uglavnom opozicija po prvi put ima šansu da smeni Mladenovića - kaže izvor ucentar.rs.

Kako se čuje u čaršijskim pričama na mesto pomenute Nevene Mitić, Mladenović pokušava da dovede nosioca liste Maju Mitrašinović za predsednika Skupštine.

Međutim, nezadovoljni imaju drugi plan koji hoće da sprovedu u delo: da smene Mladenovića, na njegovo mesto dovedu upravo Nevenu Mitić, a za predsednika opštinskog parlamenta Nikola Polića, sadašnjeg potpredsednika.

Šta će od svega biti, ostaje da se čeka „presudni“ - 18. mart.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati