Srbija

Direktno.rs

05. 03. 2021. 13:48 0

Kada ćemo opet imati pijacu u Kragujevcu?

Stranka slobode i pravde Kragujevac danas ispred devastirane zgrade Gradskih Tržnica želi da izrazi protest, da bude glas građana Kragujevca kojima je pre više od godinu dana oteta gradska pijaca. Oteta, kako od građana koje svoje dnevne i nedeljne pazare poljoprivrednih proizvoda obavljaju po haustorima i na ivičnjacima zavučenih gradskih ulica, oko mesta gde je nekada bila pijaca, ali oteta i od svih onih koji su do pre godinu dana mogli uljudno da prodaju svoje proizvode na tezgama Gradske tržnice - obraćanje je SSP Kragujevac, posle neispunjenog obećanja Srpske napredne stranke da će biti rešen problem zgrade gradskih Tržnica.

- Povod današnjeg okupljanja je obeležavanje godinu dana od prestanka rada gradske Tržnice. Namera gradske vlasti bila je da se do decembra 2020. godine Tržnica rekonstruiše u moderni objekat. Mi se danas nalazimo u mesecu martu 2021. godine, a nije potrebno da budete građevinski stručnjak da bi ste primetili da su radovi daleko od završetka.

Taj podatak toliko i ne plaši, koliko je poražavajuće da svako ko prošeta pored Tržnica može da vidi da sem 2 ili 3 radnika nikoga zapavo i nema na ovom gradilištu, a da često nema bukvalno nikoga, a vremenski uslovi dozvoljavaju izvođenje radova.
Mnoge organizacije i javne ličnosti grada su u poslednje vreme govorili o narušavanju kulturno istorijskog kompleksa Milošev venac čiji je deo ova prelepa zgrada. I mi se u potpunosti slažemo sa njima, o čemu smo i ranije govorili i ukazivali da zapravo mesto nove pijace je trebalo da bude na prostoru kasarne Radomir Putnik, a da se sadašnja zgrada tržnice treba pretvoriti u sastvni deo kulturno istorijskog kompleksa Milošev venac.

Podsećamo građane da je za ovu namenu JKP Šumadija podigla kredit od skoro 3 miliona evra.
Novca ima.

Vremenski uslovi su povoljni.

Pravo pitanje je zašto ne završavate posao i koji je zapravo pravi problem?

Duboko se nadamo da to nije nemar i neogovornost, plašimo se da će se naše sumnje potvrditi - navodi se u sopštenju SSP Kragujevac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati