Srbija

[ Izvor: Beta ]

20. 01. 2021. 18:05 2

Nakon peticije 11 gradova usmerilo novac za lečenje dece

Udruženje Kreni-promeni saopštilo je danas da je njihovu onlajn peticiju da se novac koji je bio predviđen za proslavu Nove godine preusmeri za pomoć bolesnoj deci potpisalo preko 115.000 ljudi, a 11 gradova je donelo takvu odluku.

- Bilo je očigledno da zbog situacije u kojoj se svi nalazimo zbog pandemije neće biti moguće organizovati novogodišnje proslave. To je bila odlična prilika da se već izdvojen novac preusmeri za lečenje bolesne dece, što je i učinilo 11 gradova širom Srbije i tako je sakupljeno preko 20 miliona dinara - navodi se u saopštenju.

Udruženje navodi da su sredstva na ovakav način preusmerili: Kragujevac, pet miliona dinara, Užice i Subotica po tri miliona, Pirot, Sombor i Zrenjanin po 1,5 milion, Vladičin Han dva miliona, Kikinda milion dinara, Vranje 500.000 dinara, Veliko Gradište 300.000 dinara, i Osečina 170.000 dinara.

- Naredne nedelje uputićemo svim ovim gradovima zahtev za informacije od javnog značaja kako bismo utvdrili kako je tačno potrošen ovaj novac i kome je sve preusmeren - navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati