"Nadležni se prave gluvi, Puzović da podnese ostavku" | Srbija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Srbija

M. Ž.

14. 01. 2021. 11:20 3

"Nadležni se prave gluvi, Puzović da podnese ostavku"

Svedoci smo katastrofalnih poplava koje su zadesile jug Srbije. Najteže su pogođena sela, a najgore su prošli Jablanički, Nišavski, Toplički i Pčinjski okrug. Pod vodom su kuće, podrumi sa hranom, dvorišta, štale i obori da životinjama, šupe sa ogrevom, plastenici, oranice, voćnjaci, oštećeni su putevi, urušeni mostovi - navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde Niš i zahtevaju se odgovori od direktora "Srbijavode" Gorana Puzovića kako je moguće da stanovništvo nije na vreme obavešteno, niti se čini bilo šta da se ugroženima pomogne. Takođe, traži se i njegova ostavka.

- Nakon obilaska poplavljenih mesta i razgovora s meštanima, od direktora "Srbijavode" i glavnog rukovodioca odbrane od poplava Gorana Puzovića zahtevamo odgovore:

1. Kako je moguće da meštane niko nije upozorio na opasnost od izlivanja reka, konkretno Nišave, i time ugrozio njihove živote, imovinu, životinje, da im nije pružena šansa da se odbrane ili bar smanje štetu od poplava i tako spasu lične stvari i životinje?

2. Da li je tačno i ko je tačno odgovoran da je jedan od uzroka stravičnih poplava kasno reagovanje nadležnih i da brane nisu ispuštene na vreme, odnosno da su umesto pre kiše, ispuštene posle?

3. Šta ste tačno preduzeli kao glavni rukovodilac odbrane od poplava da sprečite ili bar umanjite izlivanje reka, budući da se izdvajaju ogromna sredstva za odbranu od poplava i da se svake godine usvaja plan odbrane od poplava - navode iz SSP Niš.

Direktor "Srbijavode" i glavni rukovodilac odbrane od poplava, smatra SSP, umesto što ispunjava predizborna obećanja SNS-a i otvara skele bez dozvole čime opet ugrožava živote ljudi, treba da odgovori na pitanja i podnese ostavku budući da je jasno da ne može da se nosi sa funkcijom koja mu je poverena.

- Nezamislivo je i krajnje nehumano da ljude niko nije upozorio na nadolazeće poplave i time im direktno ugrozio živote. Nezamislivo je ne dati ljudima šansu da se brane i spasu lične stvari i životinje i za to će neko morati da odgovara - ističe se u saopštenju.

- Pozivamo nadležne da se ne prave gluvi i slepi na tešku situaciju izazvanu poplavama i da odvoje sredstva i pomognu poplavljenim građanima na jugu Srbije, jer novac iz budžeta je novac svih nas. U suprotnom, biće da je jug Srbije potreban samo za izbore i da građane tretiraju kao biračko telo jer jedino nas se pred izbore i sete - zaključuje se u saopštenju Stanke slobode i pravde Niš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Lagana šetnja po Alpima

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati