Srbija

[ Izvor: Beta ]

11. 01. 2021. 18:40 0

Vanredna situacija u Leskovcu zbog poplava

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović proglasio je danas vanrednu situaciju na celoj teritoriji tog grada zbog obilnih padavina i štete koju su izazvale poplave.

Cvetanović je na sednici Štaba za vanredne situacije kazao da je od 20 sati sinoć do 7.00 ujutru palo u proseku 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Naveo je da se u prigradskom naselju Bobište sinoć izlila kanalizacija, te da su poplave istovremeno pogodile sela Donje Sinkovce, Priboj, Vinarce, Šarlince, Zalužnje i Pečenjevce, gde su zbog bujičnih voda poplavljeni glavni putevi, ali i oranice, bašte i podrumi.

Cvetanović je naglasio da se izlila Tulovska reka i da je jutros poplavljen regionalni put Leskovac - Vlasotince, a ugrožena je i imovina u selima Nomanica, Zloćudovo i Grajevce, dok je Južna Morava u Grdelici polavila dve kuće.

Poplavljena su i domaćinstva u selima prema Vučju, u Velikom Trnjanju i Gornjoj Jajini, a u naselju Stočna stara pijaca i Bulevaru Nikole Pašića začepljeni su ulični slivnici.

Prema rečima Cvetanovića, problema ima i u Sinkovcu, Brejanovcu, Turekovcu, gde su, takođe, poplavljena domaćinstva i putevi, a veliku štetu su pretrpeli putevi u Drćevcu, Lokošnici i most u Jelašnici, koji se urušio.

- Za elemenatrne nepogode u ovoj godini smo planirali pet miliona dinara. Videćemo kolika je šteta, pa ako je potrebno, povećaćemo tu sumu - kazao je Cvetanović.

Vanrednu situaciju uvele su danas i opštine Bojnik i Vlasotince.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati