Srbija

S. M.

11. 01. 2021. 18:59 14

Besni u Žitorađi: Fekalije nam plivaju po kućama (VIDEO)

Žitorađani su počeli, na žalost, da se mole da lokalni naprednjaci ne započinju nikakve poslove, jer za šta god da se uhvate, oni naprave veću štetu nego korist. Tako su pre par meseci priključili na postojeći kanalizacioni kolektor još dve mreže, pa sada dolazi do zagušenja i kanalizacija se izliva u kuće koje su najniže. Fekalnim vodama u nedelju je potopljeno nekoliko podruma u Železničkoj ulici i meštani su očajni jer problem nije od juče, već traje skoro godinu dana.

- Već mesecima muku mučimo sa izlivanjem fekalija. Mi smo najniža tačka i onda kod nas nastaje problem. Stvarno nema smisla, moj podrum i sve što je u njemu od juče i to pre kiše je pod fekalijama. Zvali smo i policiju, oni su sačinili zapisnik, ali niti neko dolazi da nam izbaci ove otpadne vode, niti ima naznaka da može da se reši problem - kaže Dragan Kostić koji živi u Železničkoj ulici i u čijem su podrumu fekalne vode u visini od 40 centimetara.

On dodaje da se problem pojavio od kako su bez projekta još dve kanalizacione mreže priključene na kolektor u njihovoj ulici.

 

Cevi su sada preuske da prime toliku količinu otpadnih voda i onda, na žalost, iz šahti kanalizacija se vraća u dvorišta i kuće.

- Upoznati smo sa problemom i rešićemo ga čim vremenski uslovi to dozvole. Uradićemo još jedan odvod i postaviti još jednu pumpu, ali sada ne možemo ništa - kazao je za Direktno.rs direktor JKP Žitorađa Slobodan Janković.

Dejan Stamenković, koji već 40 godina živi u ovom naselju, kaže da je problem nastao zbog brzinskog zadovoljavanja glasačkog tela SNS pre junskih lažnih izbora.

- Na divlje, bez projekta ubacili su na našu mrežu te priključke i preopteretili je samo da bi zadovoljili svoje glasače. To nikada nije bilo i evo zbog nekoliko naprednjačkih glasova, mi smo prekriveni fekalijama - ljut je Stamenković.

Ovaj problem nema veze sa obilnim padavinama i trenutnim poplavama u žitorađskom kraju. Meštani najavljuju da će tužiti nadležne, jer već skoro godinu dana trpe ogromne štete zbog ove kanalizacije, a kako kažu, ne žele ni da pomisle na zarazu koja dolazi u ovakvim slučajevima.

Na žalost, ovaj primer je nešto što se gotovo svakodnevno viđa u Srbiji, jer se na odgovorna mesta postavljaju nestručna lica, daju pare za radove, a na kraju se ispostavi da je bolje da se ništa nije ni diralo i da je manja šteta da ne rade ništa.

Porazno, ali istinito!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati