Srbija

Direktno.rs

11. 01. 2021. 06:00 6

Ljude ubijaju u Nišu, a gradonačelnica Sotirovski nestala!

Previše novinarskog iskustva i prisutnosti u javnosti ne garantuje da ćete se baš uvek oglašavati, a sve to zavisi od okolnosti. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pravi je primer političara koji se, kada su prilike takve da je loše oglašavati se, sakrije i čeka da prođe larma.

Zbog pogibije čoveka i dečaka u Nišu koje je usmrtio devetnaestogodišnjak iz Beograda, vozeći crni "Audi" oglasila se cela Srbija, čak je i policija davala štura objašnjenja.

Ma slučaj je otišao čak i dotle da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otišao u nišku policiju dan nakon tragedije i to bez medija, a svi mi znamo koliko ministar voli medije.

Baš zbog svega toga građani se pitaju gde je i šta radi gradonačelnica Niša koju plaćaju svi stanovnici ovog grada da ih predstavlja i radi u njihovom interesu.

Isti ti građani okupljali su se na protestima u Nišu nekoliko dana na mestu gde su pre pet dana stradali 12-godišnjak i 48-godišnji muškarac, a okupljeni su blokirali saobraćaj na Bulevaru Medijana u obe trake, nakon čega su krenuli u mirnu protestnu šetnju do Uprave saobraćane policije. Okupljenima se obratio i načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijević, a naredni protest građani su zakazali za sledeću subotu od 15 sati.

- Gde je i šta radi Savet za bezbednost grada Niša? Gradonačelnica nit zbori nit romori - napisala je Jelena Milošević, članica Glavnog odbora Stranke slobode i pravde.

To su pitale Nišlije i danas, gde je GO Dveri organizovao protest pod sloganom "Niš hoće da diše" zbog sve veće zagađenosti vazduha i dodatnom povećavanju pretnji po zdravlje građana. Na početku, ističući da su ne samo divljačka vožnja mladog "ubice iz automobila" ubile na trotoaru dvojicu Nišlija, dete i sindikalnog aktivistu "Sloge", već i selektivna pravda i preblaga kaznena politika za "divljačku vožnju", potpredsednica Dveri prof. Milenković Kerković je pozvala Nišlije da minutom ćutanja odaju poštu nedužnim žrtvama nebezbednog saobraćaja u Nišu.

Od gradonačelnice je zatraženo da odgovore na pitanja ponudi u direktnoj emisiji na jednoj od subvencionisanih niških televizija, uz učešće nezavisnih stručnjaka za životnu sredinu, dok je, u suprotnom, najavljen protest ispred niških "zarobljenih" medija koja se finansiraju milionskim sredstvima koja plaćaju svi građani Niša.

Ipak, izgleda da svi oni koji se pitaju gde je gradonačelnica traže previše, jer joj ovaj sistem glatko dozvoljava da, po potrebi, ispari.

- Pa neće valjda da rade svoj posao - glasi jedan od komentara na Tviteru.

Ruku na srce, teško je odgovoriti gde se to dede Sotirovski, jer su mnoge njoj i onima koji su joj slični lako dostupne mnoge destinacije o kojima bi obični građani samo mogli da sanjaju.

Međutim, ono što se sa sigurnošću može potvrditi jeste da Sotirovski i te kako ume da bude prisutna u medijima, naročito kad njoj to odgovara.

Jedan od takvih slučajeva dogodio se prošle godine kada je Sotirovski dobila priznanje "Dama godine" na ceremoniji “Dama i džentlmen godine - region”, održanoj 24. oktobra u hotelu “Tonanti” u Vrnjačkoj banji. Na izbor dobitnica priznanja “Dama godine”, kako su rekli organizatori, ne utiče oblast kojom se kandidatkinje bave, već je važno da, osim uspeha, poseduju i sofisticirano damsko ponašanje.

Tako je, izgleda da se Sotirovski previše zaljubila u ovo priznanje, ne smatrajući pogodnim za jednu damu da se obraća građanima grada na čijem je čelu, naročito ako je povod siledžijska vožnja i vazduh koji boli.

Ipak, bilo je i neslavnih momenata kada je oko kamere ipak zabeležilo "Damu godine" u klečećem položaju na verskom obredu.

- Pitaju se građani Niša pred kim kleči gradonačelnica. Kome služi, jer građanima sigurno ne... Jedino pred kim žena može da klekne je dete, dok mu zakopčava jaknicu - napisala je tada Milošević.

Tako je odmah nakon dolaska na funkciju javnost zapanjilo njeno članstvo u Templarima! Sotirovski je sudeći po fotografijama koje su osvanule na internetu članica Suverenog reda vitezova Templara Srbije, a član ovog reda je i njen muž koji se na fotografijama takođe pojavljuje. 

Ipak, ono što bar do sada nije slučaj kada govorimo o pogibiji dvoje i vazduhu, Sotirovski se odmah nakon ovog skandala oglasila.

- Pretpostavljam da ljudi prave famu oko ovoga jer ne znaju šta su i čime se bave templarski vitezovi. Ja sam bila njihov član 2016. godine, međutim već 2017. sam izašla zbog poslovnih obaveza u to vreme. Tada sam bila novinarka i jednostavno nisam mogla da postignem ujedno i angažovanje u "Templarima", ali i novinarski poziv - rekla je Sotirovski prošle godine. 

Kako je objasnila, templarski red vitezova ju je pre četiri godine pozvao da se priključi njihovom redu.

- Čast mi je bila što sam mogla da pomažem ljudima na ovakav način. Ovde ne postoje nikakve članarine, davanje novca da bi neko bio član, kako neki pričaju. Članovi su različiti ugledni ljudi, profesori, umetnici, doktori... - rekla je Sotirovski i navelai da "svakako ne treba mešati templarski red sa nekom vrstom sekte".

Ipak, ostaje otvoreno pitanje, zbog čega onda sada Sotirovski ne pomogne građanima Niša time što će izaći pred njih i pokazati odgovornost?

A neće biti da je zbog tobožnjeg napuštanja Templara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati