Srbija

S. M.

13. 11. 2020. 19:08 3

NASTAVLJA SE TEROR NAPREDNJAKA Muž napadnute doktorke smenjen bez razloga

Samo posle dva dana otkako je predsednicu Stranke slobode i pravde u Vranju dr Mirjanu Stošić Ilić napao aktivista SNS i glavni tehničar vranjske bolnice na radnom mestu, nastavljaju se udari naprednjaka na slobodoumne građane. Naime, ovoga puta, bez ikakvih razloga smenjen je njen suprug Nenad Stošić, koji je šef Gradske deponije u Vranju. Istovremeno Stošić je i predsednik Samostalnog sindikata u Komunalnom preduzeću.

U SSP Vranje kažu da su na delu neviđeni teror i samovlašće, a da će oni da zaštite sve svoje članove, kao i sve građane koji svakodnevno trpe torturu naprednjačke vlasti.

- U 13.30 sati uručeno mu je rešenje o godišnjem odmoru, rešenje o smeni sa šefa deponije i aneks ugovora o radu za novo radno mesto na pijaci kod Ogledne stanice sa skoro duplo manjom platom. Čoveku koji je bio jedan od najboljih šefova radnih jedinica u Komradu, koji je produžio radni vek deponije i dobio niz priznanja kao šef deponije za jednu od najboljih deponija u Srbiji, uručuje se rešenje o smeni i promeni radnog mesta, iako je on predsednik Samostalnog sindikata u Komunalnom preduzeću, te ga štiti i zakon o radu i kolektivni ugovor, po kome predsedniku sindikata i članovima odbora za vreme trajanja mandata ne mogu biti smanjene plate niti promenjena radna mesta a kamo li smena bez njihovog pristanka. Ovo je urađeno samo zato što je Stošić suprug predsednika SSP u Vranju i član ove stranke - navodi se u saopštenju koje je objavio SSP u Vranju.

Ovaj odbor dodaje da će u svakom trenutku da zaštiti svakog svog člana, kao i svakog građanina koji je doživeo torturu ove apsolutističke vlasti.

Kako su najavili, Stošić, koji je dijabetičar, podneće tužbu za poništenje rešenja, kao i tužbu za mobing i narušeno zdravlje.

- Nas neće uplaštiti, niti nas primorati da ćutimo i sagnemo glavu. Svaki pritisak, samo nas još više motiviše da nastavimo borbu do oslobađanja od zla koje vlada gradom i čitavom Srbijom - navode u ovoj stranci u Vranju.

Podsetimo, juče je doktorku Mirjanu Stošić Ilić, oftalmologa vranjske bolnice, koja je jedini potpisnik peticije Ujedinjeni protiv kovida iz Vranja, verbalno napao na radnom mestu glavni tehničar ove ustanove.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati