Srbija

Direktno.rs

10. 11. 2020. 10:27 1

Referendum u Kraljevu u vreme epidemije?

"Meštani ušćanskog i studeničkog kraja trebalo bi 29. novembra da se izjasne na referendumu da li žele formiranje opštine Ušće u okviru grada Kraljeva. Na sednici Gradskog veća održanoj 6.novembra odlučeno je da iz budzetske rezerve bude izdvojeno 2,5 miliona dinara za potrebe sprovođenja referenduma", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde Kraljevo.

- Nesumnjivo je da je status opštine varošici Ušće i njenim stanovnicima važan a neosporno je i njihovo pravo da se o tome izjasne. Međutim, postavlja se pitanje da li je pravi trenutak za referendum baš sada kada je epidemiološka situacija u Kraljevu ozbiljna, a broj obolelih od kovid-19 sve veći? Drugo bitno pitanje je da li je referendum prioritet stanovnicima Ušća, koji već godinama imaju problem sa vodosnabdevanjem? Dešava se da su pojedina naselja i po mesec dana bez vode, a i kada je ima, ona često nije ispravna za piće - pita se SSP.

Iz ove stranke navode da se taj novac namenjen za referendum može mnogo bolje iskoristiti.

- Stranka Slobode i pravde u Kraljevu smatra da bi mnogo svrsishodnije bilo da se 2,5 miliona budžetskih sredstava uloži u izgradnju vodovodne mreže u Ušću kako bi se olakšao život tamošnjeg stanovništva. Takođe smatramo da je održavanje referenduma u ovoj epidemiološkoj situaciji svesno izlaganje građana opasnosti od zaraze - navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde i naglašava se:

- Zaključujemo da je ponašanje gradskih čelnika neracionalno i štetno po meštane Ušća, ali i sve Kraljevčane. Ono što je sigurno i bez referenduma je da stanovnici Ušća pre svega žele redovno vodosnabdevanje i zdravu vodu za piće!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati