Srbija

[ Izvor: 021.rs ]

24. 10. 2020. 11:52 3

VESIĆ ZA POČETNIKE Gradonačelnik Šapca iz Novog Sada!

U Šapcu je, četiri meseca posle izbora i tri kruga glasanja, konstituisana gradska skupština, za predsednika Skupštine grada izabran je Nemanja Pajić, a novi gradonačelnik Šapca je Novosađanin Aleksandar Pajić. Imajući u vidu činjenicu kako su se odvijali svi izbori u tom gradu, ne bi čudilo ni da je gradonačelnik došao iz Zanzibara.

U zvaničnoj biografiji navodi trase kojima se kretao tokom obrazovanja, seleći se iz mesta u mesto, što je trend koji nastavlja i stupanjem na funkciju gradonačelnika Šapca.

Možda više od toga što nije iz Šapca para uši činjenica da je Pajić dokaz da je Srpska napredna stranka učinila sve da dođe na vlast u ovom, do nedavno, slobodnom gradu.

Ipak, čak ni to što nije rođen u Šapcu nije nepoznanica ovoj vlasti koja, sudeći po zameniku gradonačelniku Beograda Goranu Vesiću, obožava da na čelo gradova u kojima jako teško uspeva da izvojeva vlast postavlja ljude koji dolaze iz drugih gradova kao da se "sveti" građanima koji su bili protiv nje.

Ovo je naročito izraženo u Beogradu, koji je Goran Vesić za samo nekoliko godina pretvorio u ružnu uspomenu na nekadašnju metropolu koja je mogla da stane rame uz rame sa drugim evropskim i svetskim gradovima.

Da nevolja bude veća, Vesić je otišao i korak dalje, objavivši knjigu o Beogradu. Imajući to u vidu, ne bi trebalo da nas začudi da "o Šapcu kraj Save" počne da piše Aleksandar Pajić. Ne dolazi Srpska napredna stranka svaki dan na vlast tamo gde nije rado viđena.

Inače, Nebojša Zelenović, bivši gradonačelnik i nosilac izborne liste "Šabac je naš", osporio je legitimitet konstituisanog lokalnog parlamenta jer, kako kaže, nisu okončani postupci pred nadležnim organima, a Gradska izborna komisija koja je proglasila rezultate izbora nema legitimitet.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati