Srbija

Direktno.rs

18. 10. 2020. 06:52 11

Poslao pismo iz Alibunara Merkelovoj, Makronu i Putinu, Vučić mu ne odgovara 7 godina!

"Živim u malom mestu, moja država se hvali silnim građenim kilometrima puteva - ništa od toga nisu uradili, a nemaju ni za 200 metara asfalta," ovako je u pismu Angeli Merkel, Vladimiru Putinu i Emanuelu Makronu meštanin jednog sela u opštini Alibunar objasnio svoje muke.

Meštanin opštine Alibunar Predrag Solunac uputio je javni poziv nadležnim državnim institucijama, ali i predsedniku Aleksandru Vučiću da reše problem i da se konačno asfaltira 200 metara ulice na koje čekaju već 12 godina.

Kada odgovor nije stigao, obratio se i čelnicima Evropske unije.

- Oni su asfaltirali celo selo i ostalo je 200 metara ovog puta. To su verovatno zakinuli, pojma nemam, možda je bilo planirano, možda nije - objašnjava za Direktno Predrag Solunac i dodaje da od tada meštani ove ulice muče muku.

Slao je dopise Solunac i opštini Surdulica, Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine i na još nekoliko adresa, ali se do danas niko na njegove dopise nije odazvao. Pre mesec dana obratio se i novoj predsednici Opštine Alibunar Zorani Bratić i pozvao je da reši problem sa, kako kaže, baruštinom u ulici.

Predsednica je, međutim, nastavila tradiciju ćutanja.

- Mi meštani iz Seleuša Opština Alibunar iz ulice Vojvođanska 2 do 18 imamo za nas nerešiv problem. U našem selu 2008. godine asfaltirane su sve ulice osim naše. Naša nesreća je što se na početak naše ulice nastavlja glavni atarski put - stoji u dopisu koji je Solunac nakon razočaranosti u institucije posalo predsedniku Vučiću.

On je Vučiću o ovom problemu pisao još 2013. kada je bio prvi potpredsednik vlade, ali odgovor nije dobio ni dan danas. Kako kaže Solunac, leti od prašine ne mogu da otvaraju prozore, suše veš, niti da sede u dvorištu.

- To je leti, a u jesen i zimu ne možemo zbog blata, autom da dođemo do svojih kuća. Mi se osećamo kao da smo kažnjeni i da smo građani drugog reda.  Kao i svi drugi i mi plaćamo porez i porez pri registraciji vozila. Pokušali smo sami da rešimo problem nekim starim crepom, ali nije uspelo - požalio se Solunac Vučiću.

Solunac je Vučića podsetio i da je Opština Alibunar, svojevremeno dobila najveće donacije od Evropske unije. Pa ipak, ovakvo stanje i blato u ulici traje čitavu deceniju i meštanima otežava život i svakodnevne aktivnosti, kako leti, tako i zimi te stoga apeluju na nadležne da počnu da rade svoj posao i na njihove molbe odgovore.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati