Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

29. 09. 2020. 16:39 4

Zbog premijerke stavili namaz na fontanu, on već propao

Popucale betonske ploče, pocrnele cevi i žabokrečina, slike su fontana bez vode na rekonstruisanom trgu u Niškoj Banji, gde su radovi završeni pre par meseci. Novi predsednik Opštine Niška Banja Dušan Živković očekuje rešenje kada se završi turistička sezona i bude stavljen novi premaz, jer je, kako kaže, probni premaz stavljen zbog dolaska premijerke Ane Brnabić u junu.

U punom sjaju dočekale su fontane u Banji premijerku početkom juna, ali je taj sjaj izbledeo, te sada izgledaju oštećeno, a ni ne rade, pišu Južne vesti.

Skoro četiri meseca od tada, delovi betona izgledaju ispucalo, na dnu je žabokrečina, dok je cevi zahvatila korozija.

Kao razlog što su fontane posle kratkog vremena od obnavljanja u lošem stanju novi predsednik Opštine Niška Banja Dušan Živković navodi probni premaz.

- Objašnjenje izvođača je da su za potrebe dolaska premijerke u tom trenutku stavljeni ti premazi, to je probni balon. Oni su isprobali dve vrste premaza i sada će se odlučiti za jedan koji će sada tu biti implementiran, da bude za stalno - navodi Živković.

Prema informacija koje je, kako kaže Živković, dobio iz Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj i projekte koja je vodila projekat obnove, izvođač će novi premaz naneti kada se završi turistička sezona i kada prestane da se pusta voda u fontanama.

Međutim, fontane su i sada ugašene, a Živković očekuje da će voda poteći od sutra, 30. septembra.

- Nema vode, zato što je pukla cev koja snadbeva fontanu gradskom vodom pre oko nedelju dana, tom prilikom je i voda oštetila elektroinstalacije za sistem snadbevanja vodom i firma koja se bavi održavanjem fontane i Naissus su nam dali obećanje da će od sutra fontane raditi normalno - objašnjava Živković.

Podsetimo, centralni trg sa fontanama u Niškoj Banji izgrađen je sedamdesetih godina, da bi od 2019. počela njegova obnova, a vrednost svih radova je procenjena na više od 29 miliona dinara.

Nakon probijenih rokova, raskinut je ugovor sa prvim izvođačem, a novo preduzeće je radilo i tokom vanrednog stanja. Tako su rekonstruisane fontane i trg dočekali premijerku baš pred izbore.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati