Srbija

S. Marković

02. 06. 2020. 06:58 0

SNS u Toplici uzeo najbolje prostorije "jer one nemaju namenu"?!

U Prokuplju i Blacu početkom godine SNS se dokopao najlepših zgrada u ova dva grada, koje su sticajem okolnosti renovirane, ali kako tvrde predstavnici lokalnih vlasti - nemaju namenu! Iako su u ranijem periodu date ogromne pare iz lokalnih budžeta i iz republičkih fondova, ispalo je da stoje prazne, pa su ustupljene SNS odborima.

Tako se u Prokuplju SNS dokopao zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta, u kojem je boravila ova ustanova, koja je pre par godina promenila ime u Kulturno obrazovni centar „Toplica“. Poslednje tri godine zgrada je iz temelja renovirana sredstvima iz lokalnog budžeta i samog KOC i onda je lokalna vlast odlučila da preseli KOC u zgradu Doma kulture, pod objašnjenjem da sve ustanove ovog tipa treba da budu na okupu.Ostala je renovirana zgrada i posle par meseci, krajem prošle godine Gradski odbor SNS se obratio Prokuplju da im za neku sitnu naknadu ustupi prostor. Ta je odluka odmah prošla sve organe i od ove godine naprednjaci su u tom prostoru.

Kada je reč o Blacu, predsednik te opštine Milan Ćurčić kaže za Direktno.rs da je tačno da SNS koristi pomenuti prostor samo privremeno, dok ne stigne Program rada Omladinskog centra za koji je inače namenjena pomenuta zgrada.

- Tačno je da je SNS Blace trenutno u ovom prostoru. Odluku je donelo Opštinsko veće. Zar verujete da ćemo nešto uzeti mladima? Pa naša misija je da im dajemo, da radimo na tome da im život bude bolji i da ostanu u Blacu. Sve politicke stranke u Blacu koriste objekte u javnoj svojini. Takav status ima i ovaj prostor. Stranka SNS je ovde privremeno dok ne stigne Program rada Omladinskog centra, onda ćemo ga predati mladima a stranka će dobiti drugi prostor. Da razjasnim samo, ništa nismo oteli, uzeli, nego naprotiv, marljivo radimo da pokrenemo taj prostor da postane Omladinski centar, za sada on je samo prostor u javnoj svojini. Jedva čekam da se mladi usele ovde, svi mladi bez obzira na stranačko obeležje - ističe Ćurčić.

- Kao što i druge političke partije na lokalu, Demokratska stranka, DSS, NS i druge, godinama unazad koriste gradske prostorije, zahtev Gradu je uputila i Srpska napredna stranka Gradski odbor Prokuplje. Inače, gore navedene političke partije ne plaćaju zakup, a SNS će da plaća. Najveća parlamentarna stranka, SNS, do sada je koristila prostor AD Trgopromet pod zakup, sada traži adekvatniji prostor- izjavili su ranije nadležni u Gradskoj upravi Prokuplje.
U Kuršumliji su naprednjaci bili skromniji. Oni nisu zaposeli centar grada, već od početka imaju prostorije u jednoj zgradi u naselju Rasadnik. 

U Nišu i u Vranju desilo se slično kao u Prokuplju i Blacu, jer su se prošle godine u oba grada naprednjaci uselili u prostore gde su bila dopisništva RTS, koja su prebačena u manje prometna i udaljenija naselja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati