Srbija

Direktno.rs

04. 04. 2020. 15:47 0

SSP: Pet pitanja za gradonačelnika Niša

Budući da je Niš treći grad po veličini u Srbiji, a da je Uredba o centralnom informisanju ukinuta, zahtevamo odgovore od gradonačelnika Niša i komandanta Kriznog štaba za vanredne situacije, saopštio je predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Niš, Vojkan Vojinović.

Pitanja Stranke slobode i pravde Niš upućene gradonačelniku ovog grada Darku Bulatoviću, prenosimo u celosti. 

1. Da li će i kada početi masovno testiranje u Nišu, budući da KC Niš još od 2019. godine poseduje jedan od najsavremenijih aparata za testiranje koji može da uradi do 1200 testova za 24h, a koji stoji neiskorišćen?

2. Zašto zaposleni u Službi hitne medicinske pomoći nemaju adekvatnu zaštitu, već rade u pocepanim, papirnatim odelima, a pre toga im je jedan od sindikata prodavao zaštitne maske bez kojih ne mogu da rade?

3. Zašto niškim penzionerima koji imaju penziju manju od 30.000 dinara i dalje nije podeljena obećana pomoć u vidu paketa, dok u nekim gradovima jeste?

4. Zašto nema redovnih konferencija za novinare komandanata Gradskog i Okružnog kriznog štaba, direktora KC i/ili direktora Infektivne klinike u Nišu, kako bi potpuno i pravovremeno obaveštavali, a time umirili javnost?

5. Ko je nadležan za zaposlene u privatnom sektoru, posebno u fabrikama, u kojima zaposleni rade bez adekvatne zaštite, bez poštovanja propisane udaljenosti, a do posla dolaze u punim autobusima?

- Očekujemo hitne odgovore na koje vas, kao prvog čoveka grada i komandanta Kriznog štaba, obavezuju etika, moral i briga prema građanima - zaključio je Vojkan Vojinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati