Srbija

[ Izvor: 021.rs ]

01. 04. 2020. 21:24 3

Vojska mobilisala 50 stanovnika Petrovaradina

Oko 50 stanovnika Petrovaradina postrojeno je jutros ispred Vojne bolnice u Petrovaradinu, kako bi im bilo rečeno da će, ukoliko bude bilo potrebno, u narednom periodu biti angažovani da pomognu u radu ove zdravstvene ustanove, saznaje 021.rs.

Ovde se radi o građanima koji su vojni rok odslužili kao prigovarači savesti bez oružja u ovoj bolnici ili drugim novosadskim zdravstvenim ustanovama.

Kako piše portal 021.rs, svim građanima je dan pre postrojavanja na kućnu adresu došla vojna patrola koja im je uručila poziv da se odazovu u Vojnu bolnicu.

Ovih 50 građana je od jednog oficira dobilo informaciju da za sada nisu angažovani i da mogu da idu kući, ali da budu spremni da svakog dana može stići poziv ukoliko bude bilo potrebe zbog povećanja broja obolelih od Covid-19 i njihovog smeštanja u Vojnu bolnicu. Pozvanim stanovnicima Petrovaradina predstavnik Vojske Srbije je rekao i da će dan ili dva dana ranije biti obavešteni i da ne treba da brinu za svoje poslove ili radna mesta, jer po zakonu poslodavac mora da ih pusti.

Podsetimo da je Ministarstvo odbrane pre dva dana najavilo da će Vojna bolnica u Petrovaradinu primati pacijente sa akutnim respiratornim infekcijama, te će na taj način učestvovati u borbi protiv širenja virusa korona. Oni imaju kapacitet od stotinak kreveta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati