Srbija

Direktno.rs

29. 03. 2020. 21:13 1

Lekari u Boru i Leskovcu sami sebi šiju maske

Prošlo je dve nedelje od uvođenja vanrednog stanja, a zdravstveni radnici u Leskovcu i Boru primorani su sami sebi da šiju zaštitne maske, jer ih nema dovoljno. Pa, da li je moguće? I šta se čeka...

Naime, prema saznanjima našeg portala, medicinske sestre i lekari ova dva grada u Srbiji se snalaze - sami šiju maske ili kupuju po apotekama, ukoliko ih ima.

-  Uujutru im nekad daju nekoliko komada maski i rukavica za sve, ali to ne bude dovoljno ni za ljude u prvoj smeni - rekla je jedna Leskovčanka za naš portal. 

Da situacija nije ništa bolja ni u Boru, govori činjenica da su danas dobili nedovoljno medicinske opreme za jednokratnu upotrebu. 

- Gradski čelnici su im danas dali mantile za jednokratnu upotrebu, hirurške rukavice i maske, ali se sami snalaze. Žena jednog doktora je šila kod kuće maske, ali to su platnene. Ipak, to su zdravstveni radnici, njima treba adekvatna oprema za rad - rekla je za Direktno jedna žena iz Bora.

Ona je dodala da u Boru zvanično imaju samo tri respiratora, od kojih dva nisu u funkciji.

- Čim njima žene ili šnajderice moraju da šiju maske, znači da im fali, da situacija uopšte nije dobra. Pred njih, opremu nemaju ni poštari i šalterske službenice - dodaje nam je ona.

Dok lekari i medicinsko osoblje ne dobije opremu, građanke i građani podstaknuti su njihovim apelima, te su samostalno, kod svojih kuća, pokrenuli šivenje maski. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati