Srbija

[ Izvor: Beta ]

26. 03. 2020. 09:53 0

Uprkos koroni, u "Zastavi" 200 zaposlenih radi

U kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje", u kojoj je zaposleno oko 2.500 radnika, većina je na plaćenom odsustvu zbog prevencije širenja koronavirusa, dok je oko 200 oružara ostalo da radi kako bi se u roku završili ugovoreni poslovi.

Projekt menadžer Zoran Šušić rekao je za agenciju Beta da jedan broj radnika završava poslove u proizvodnji da bi se ispoštovale ranije ugovorene obaveze prema kupcima. On je objasnio da je reč o važnim poslovima od kojih fabrika zarađuje za plate radnika.

Prema rečima Šušića, za sve radno angažovane je obezbeđena zaštitna oprema i poštuju se sve mere u cilju prevencije rizika od koronavirusa.

Posle završetka smene njihov radni prostor se dezinfikuje svakoga dana. U fabrici je angažovan i manji broj radnika na održavanju mašina i opreme, energetskih postrojenja, a obezbeđenje fabrike radi uobičajeno.

Odluku o odlasku radnika na plaćeno odsustvo do 23. do 29. marta doneo je krizni štab fabrike u subotu s tim da minimalni broj radnika bude angažovan u najvažnijim celinama.S druge strane, u Samostalnom sindikatu smatraju da fabrika treba u potpunosti da prekine rad i da je zdravlje radnika u ovom trenutku najvažnije.

Kako je juče potvrđeno, u fabrici "Zastava oružje", jedna radnica je zaražena koronavirusom i leči se na Infektivnoj klinici u Kragujevcu.Ona je radila do 13. marta u galvanizaciji, pogonu fabrike Zastava oružje koji je prekinuo rad dva dana kasnije.

U fabrici navode da je služba integrisane zaštite fabrike evidentirala 26 osoba sa kojima je bila u direktnom ili indirektnom kontaktu i oni su u kućnoj izolaciji.

Kako se pretpostavlja, ta žena je zaražena virusom na jednoj proslavi u Čačku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati