Region

[ Izvor: Mediji ]

11. 10. 2024. 10:55 2

Žrtva PREVARE: Žena ostala bez 28.000 evra, mislila da ih šalje radnicima UN i FBI

Hrvatskoj policiji je 74-godišnjakinja iz Bjelovara prijavila prevaru u kojoj je izgubila 28.000 evra nakon što je stupila u kontakt sa osobama koje su se predstavljale kao radnici UN i FBI.

Ona je pre otprilike godinu dana, tačnije od septembra 2023. godine, preko društvene mreže stupila u kontakt sa nepoznatom osobom koja joj se predstavila kao radnik UN-a na mirovnoj misiji u Avganistanu, gde je zbog ratnih okolnosti ostao bez novca.

Kako bi mu pomogla, na više bankovnih računa u inostranstvu uplatila je više hiljada evra. Potom ju je preko mobilne aplikacije kontaktirala osoba koja joj je ponudila pomoć da vrati sav svoj novac, ali uz dodatnu novčanu naknadu, pa je i na račun te osobe uplatila značajan novčani iznos.

Policija: Radi se o slučaju romantične prevare

Nakon toga javio joj se i navodni hirurg iz Turske, koji joj je takođe ponudio pomoć oko vraćanja novca. On joj je obećao da će se spojiti sa FBI agencijom.

Nedugo nakon toga putem mobilne aplikacije dobila je poruku od korisnika pod nazivom "FBI Worldwide", gde je obaveštena da je zbog pomoći u hvatanju prevaranta dobila nagradu od 25.000 dolara i da će joj sav novac koji je do tad uplatila biti vraćen, samo treba da ga preuzme na aerodromu u Zagrebu.

Navodno, obećani novac se nalazio pod šifrom u metalnoj kutiji, međutim pre preuzimanja trebalo je da uplati dodatan novac, što je ona i učinila u više navrata. Kada je nakon provera utvrdila da ne postoji nikakav paket sa novcem koji bi trebalo da preuzme, shvatila je da je prevarena za ukupno 28.000 evra koje je uplatila na račune nepoznatih osoba u inostranstvu.

U ovom slučaju radi se o još jednom primeru romantične prevare, ističe policija, i upozorava posebno osobe starije životne dobi, koje su najčešće mete prevara, da ne nasedaju na takve modalitete prevara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati