Region

[ Izvor: Mediji ]

04. 10. 2024. 17:01 1

Vatrogasci spasili dečaka i njegovog dedu: Dete vrištalo na ramenima, deku nosili u buretu (VIDEO)

Katastrofa nesagledivih razmera pogodila je područje BIH usled bujičnih poplava koje su za sada odnele 14 života. Dramatični snimci i fotografije spasavanja dele se ceo dan društvenim mrežama, a poslednji u nizu, dolazi nam iz Visokog.

Hrabri vatrogasci spasili su danas mališana i njegovog deku u Visokom i to tako što su ga na ramenima nosili na bezbedno iz kuće koju je okružila bujica.

Mališan plakao i dozivao oca tokom spasavanja

Kako se čuje i vidi na snimku objavljenom na Jutjub kanalu "Crne hronike", mališan je plakao od straha, dok su vatrogasac i osoba koja je sve snimila pokušavali da ga animiraju i otklone strah. Mališan je predat vatrogascima kroz prozor kuće, gde ga je jedan primio na ramena, dok je drugi išao iza njih i vodio računa da cela akcija spasavanja prođe sa što manje stresa za dečaka.

- Ne plači bolan - čulo se u jednom trenutku sa snimka.

Međutim, mališan vidno preplašen nije mogao da se smiri i stalno je kroz plač dozivao oca, pa su pokušali i drugim metodama.

- Maši, Adijane. Ajde, maši. Ej, maši Adijane... Maši nam, Adijane - čulo se na snimku od strane, kako se pretpostavlja, oca deteta.

Tokom celog snimka može se čuti jak huk bujice, koji je samo doprineo na dramatičnosti cele situacije.

Na kraju snimka, vidi se još jedan kadar nastao iz drona na kojem se vidi kako podivljala bujica nosi sve pred sobom.

Deku spasavali u buretu, njega na ramenima

Kako prenosi portal "Crna hronika" dečak sa snimka je iz naselja Prijeko kod Visokog. Njega i dedu su spasili vatrogasci Ismić Muris i Džafer Hebib, koji od ranih jutarnjih sati spašavaju svoje sugrađane. Naime, dok su dečaka preneli na bezbedno na ramenima, deku su spasili tako što su ga stavili u plastično bure koje su kasnije zajedničkim snagama preneli na suvo.

Poplavljene su ulice i stambeni objekti u Jablanici, Kiseljaku, Kreševu, Busovači i Fojnici. Najgore je, sudeći po snimcima i fotografijama prošla Jablanica.

Potvrđeno je da je najmanje 14 poginulih u Jablanici, a ministar odbrane BiH rekao je da je u tom mestu nestalo oko 20 ljudi. U Fojnici je poginula starija žena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati