Region

[ Izvor: Mediji ]

04. 10. 2024. 11:42 0

"Ima 20 mrtvih": Ministar odbrane BiH saopštio nezvanične HOROR INFORMACIJE

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez u programu Al Džazire je kazao da je, prema nepotvrđenim informacijama, 20 žrtava katastrofalnih poplava i odrona u ovoj državi.

On je naveo da su angažovani pripadnici Oružanih snaga BiH, policije, međunarodnih snaga koji su na obuci, te kako su prisutni problemi sa prekidom komunikacija.

- Tražićemo pomoć i međunarodne zajednice, kao i drugih država - dodao je on za Al Džaziru.

Oružane snage BiH biće angažovane u punom kapacitetu kako bi pomogle stanovništvu poplavljenih područja, rekao je za Avaz ministar Helez. Najteža situacija je u opštini Jablanica.

- Inženjerska jedinica već je na terenu i vrši procenu. Oni će to uraditi vrlo brzo i sigurno će trebati inženjerske jedinice. Dole će biti upućen i helikopter, jer treba da evakuišemo jedno dete koje su izvukli iz neke ruševine. Ima poplava, odrona, uputili smo i zahtev EUFOR-u da nam pomogne - kazao je Helez za Avaz.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, broj poginulih u poplavama i odronima u Jablanicu je porastao na preko 10 osoba.

Ovu informaciju MUP HNK još nije zvanično potvrdio. Kako saznaju bosanski mediji, u akciju potrage i spasavanja su se pored vojnika Oružanih snaga BiH uključili i britanski specijalci koji su bili na obuci u BiH.

Klix.ba saznaje i da će u toku dana biti održana hitna sednica Veća ministara BiH.

Obilne padavine u protekla 24 sata izazvale su velike probleme na području bosanskohercegovačkih opština Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati