Region

[ Izvor: Mediji ]

24. 07. 2024. 10:38 0

Određen pritvor osumnjičenom za masakr u Daruvaru

Osumnjičenom za masakr u staračkom domu u Daruvaru određen je istražni zatvor u trajanu od 30 dana, danas je odlučeno na ročištu koje je trajalo sat vremena. Sudija istrage Županijskog suda u Dubrovniku je okrivljenom odredio jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja istog krivičnog dela, piše Jutranji.

Sledi ispitivanje brojnih svedoka nezapamćenog masakra, a potrebno je sprovesti i nekoliko veštačenja.

DORH je za Krešimira P. (51) odredio istražni zatvor zbog teških okolnosti krivičnog dela, a policija ga jučerašnjom krivičnom prijavom tereti za 11 krivičnih dela.

Grad Daruvar proglasio je sredu, 24. jul 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestoro osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

Dan žalosti obeležće se spuštanjem državne i zastave Grada Daruvara na pola koplja na zgradi gradske uprave, na zgradama ustanova na području Daruvara te na zgradama ostalih institucija, udruženja i klubova na područjima Grada koje imaju istaknute zastave.

Podsetimo, Krešimir P. (51) došao je u ponedeljak nešto iza 10 sati u Dom za starije i nemoćne osobe Vianey u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru kako bi platio račun za usluge smeštaja za svoju majku koja je u tom domu već 10-ak godina.

Došao je u dvorište doma i nakon kraćeg razgovora s vlasnicom doma Anom Ivandekić, prvo ubio svoju majku i negovatelja Damira F. Da tragedija bude veća, mladi negovatelj juče uopšte nije trebalo da radi, ali je ipak došao na posao umesto koleginice koja je na moru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati