Region

[ Izvor: Vijesti.me ]

13. 06. 2024. 11:04 3

"Mandić i Dodikov sin čuda rade": Kavčani šili uniforme i mantije pred izbore da "dočekaju Srbe"

Nenad Neno Kaluđerović planirao je nabavku policijskih uniformi kako bi "spremni dočekali Srbe" koji su, piše na aplikaciji Skaj, najavljivali dolazak u Podgoricu uoči lokalnih izbora zakazanih za kraj 2021. godine, objavile su podgoričke Vijesti.

U razgovoru sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, odbegli Cetinjanin Kaluđerović, pomno je planirao te aktivnosti, pa govori da bi dobro bilo osim policijskih nabaviti i popovske odore i garderobu kakvu koriste specijalne policijske jedinice, objavile su podgoričke Vijesti.

Razgovor na šifrovanoj telefonskoj aplikaciji počinje pošto Zvicer obaveštava Kaluđerovića da je uoči izbora u Nikšiću dao da se sašije stotinu uniformi i šalje fotografiju kako će da izgledaju. Tog 25. januara 2021. godine Kaluđerović mu saopštava da su noć ranije bila hapšenja: "Došli Srbi sa vrećama para, daju, ne pitaju. Ima neki Kosanović, on je glavni".

Zvicer mu odgovara: "Jes, ono go*no iz NK. Đe su ih hapsili?".

- Tako mi reče Mićo Spaić. Ali Kosanovića nisu našli - objašnjava Cetinjanin.

Nenad Kaluđerović Neno je široj javnosti poznat po tome što je u avgustu 2022. godine pucao u Vuka Brailovića koji je na Cetinju ubio 10 i ranio šest osoba. Kaluđerović je tako zaustavio Brailovića u krvavom pohodu kroz naselje u kojem je živeo.

"Mandić i Dodikov sin čuda rade"

Zvicer tada pominje nekadašnjeg srpskog rukomentnog reprezentativca Vladimira Mandića, ističući da "čudo radi"…

- On i Dodikov sin. Kažu prete da će na CT doći kad budu izbori - odgovara mu Kaluđerović.

- Samo neka dođu, sad pravim 100 uniformi - poručuje nakon toga vođa kavačkog klana.

Kaluđerovića tada zanima kakve Zvicer šije uniforme, pa naglašava:

"Biće dočekani. Ako se izgubi Nikšić, nema Crne Gore". Kavčanin mu šalje fotografiju na kojoj se vide crne džeparice i crna majica.

- Gornji delovi će biti sa krstašem - objašnjava.

Tada Kaluđerović konstatuje da takve uniforme ima specijalni tim, a Zvicer mu objašnjava da to nose čak i navijači. "Ima čičak đe piše grobari. Doneli su mi 20 ovakvih i dukseva", prenosi mu Kotoranin.

Svešteničke odore sa Kosova

Kaluđerović tada predlaže da na Kosovu naprave policijske i popovske odore: "Sa čičkom treba da se naprave, pa da može da se stavi policija. Treba na Kosovo da napraviš 10 policijskih, pa 10 kao SAJ, 10 odora popovskih, sve je to dobro za posao i 10 PJP".

Pošto ga Zvicer obaveštava da "može na čičak da se stavi što ‘oćeš", Kaluđerović dodaje da sašiju i vojne… "Da, da. Ove uniforme sto sam predložio su top za posao, čak i vojne su dobre", insistira on.

- Videćeš ove kad napravimo - šalje Zvicer…

Lokalni izbori u Nikšiću održani su 14. marta 2021. godine.

Vijesti su ranije objavile da su pripadnici kavačkog klana nadgledali funkcionere nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF) uoči nikšićkih izbora 2021. i dogovarali se da "zaždiju" automobil kojim je bivši srpski rukometaš sa tadašnjim poslanikom DF-a Milom Božovićem došao u Nikšić sredinom februara, ali i da "išipkaju" tog političara.

Navodno su i kupovali lične karte i plaćali da njihovi "vojnici" na Grahovu izvižde predstavnike tadašnje izvršne vlasti. To proizilazi iz međusobne komunikacije koju je odbegli policajac Ljubo Milović preko Skaj aplikacije vodio sa uhapšenim policajcem Petrom Lazovićem i više osoba, a čije transkripte je crnogorskim istražiteljima dostavila Agencija Evropske unije za sprovođenje zakona (EUROPOL).

Lazović je o tome pričao i sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

Aktivnosti oko nikšićkih izbora najviše su ih brinule 27. januara - te noći policija je u Nikšiću privela Mandića, tadašnjeg poslanika DF-a Mila Božovića, Beograđane Dana Šijana i Aleksandra Jokića, Nemanju Bogdanovića iz Sarajeva, Slobodana Lalovića i Blagdana Madžića iz Foče, Trebinjca Dejana Puhala i Miroslava Vujovića.

Policija je tada nezvanično govorila da je ta grupa, među kojima je bilo pripadnika organizovane kriminalne grupe škaljarski klan, u Nikšić došla sa velikom količinama novca, kako bi kupovali glasove za predstojeće lokalne izbore.

Posle Nikšića, Mandić i funkcioneri SNS privedeni su u Banjaluci uoči izbora u Republici Srpskoj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati