Kultura

Direktno.rs

16. 06. 2021. 10:29 9

Družina Maje Gojković preti da uništi institucije kulture u Novom Sadu

Osnovano pretpostavljamo se da se u Novom Sadu, ali i Vojvodini, odvijaju koruptivne malverzacije u oblasti kulture predvođene upravnikom Biblioteke Matice srpske Selimirom Radulovićem, dugogodišnjim bliskim saradnikom ministarke kulture Maje Gojković - stoji u saopštenju Stranke slobode i pravde, Novi Sad.

U tekstu se dalje navodi:

Radulović se nalazio u sukobu interesa već prilikom predsedavanja Komisijom na republičkom konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti izdavačke delatnosti, dodelivši oko 50% predviđenih sredstava konkursa upravo svojoj kući Izdavačkom centru Matice srpske i Matici srpskoj, ali i izdavačkim kućama i autorima sa kojima je blisko povezan poput „Agore“ Nenada Saponje i autora Nikole Kajteza, bivšeg funkcionera organizacije Maje Gojković.


I to nije bilo dovoljno Selimiru Raduloviću, već se ovaj ministarskin saradnik, po rečima zaposlenih u Kulturnom Centru Vojvodine „Miloš Crnjanski“, predstavljao kao savetnik za kulturu pokrajinskog premijera Igora Mirovića kako bi vršio pritisak povodom postavljenja novog direktora KCV „Miloš Crnjanski“ u korist svog dugogodišnjeg saradnika Nenada Šaponje.

Ni tu nije kraj, jer se osnovano sumnja da je Selimir Radulović uspeo da izgura postavljenje svog sina Stanislava Radulovića za v.d. podsekretara Pokrajinskog sekretarijata za kulturu u Vojvodini, što je klasičan primer nepotizma.
Zbog svega navedenog osećamo dužnost da se suprotstavimo nezakonju i korupciji "družini Maje Gojković", koja je istovremeno ministarka u istoj oblasti kulture, a koju u Novom Sadu predvodi dotični Radulović.

- Odlučni da sačuvamo kulturni identitet Novog Sada i Vojvodine, koji su degradirani, a neretko i unakaženi dok se donosioci odluk bave korupcijom i nepotizmom, pozivamo sve nadležne organe da ispitaju navedene tvrdnje - istakla je na današnjoj konferenciji za štampu dr Danijela Grujić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati