Kultura

Direktno.rs

03. 03. 2021. 11:24 36

Majić izabrao: Gledaćete ga na Telekomu u Žeželjevoj produkciji!

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić odlučio je da prava na ekranizaciju svog popularnog trilera "Deca zla" proda produkcijskoj kući "Firefly" koja će raditi u saradnji sa Telekomom Srbija!

Ova vest prilično je iznenadila javnost, znajući da je sudija Majić bio jedan od značajnijih kritičara aktuelnog režima. Tako smo od njega često mogli da čujemo da se "poslednjih nekoliko godina pritisak izvršne vlasti otrgao kontroli, jer njeni predstavnici izlaze i govore ko će biti kriv, ko uhapšen, ko je prošao poligraf, ko je ispravan…“.

- Postoji li opasnija stvar nego kad od predsednika Republike čujete kako ćemo uskoro saznati štošta o sudiji koja je donela presudu u korist penzionera - rekao je jednom prilikom Majić. 

Često je govorio i da je "tužilaštvo pod ključem", a za to direktno optuživao trenutnu vlast na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Takođe su poznate njegove izjave poput one da su najveći problem "uplašenost" i "činovnički mentalitet", kao i da su ovde ljudi, nažalost "učeni da je osnovni zadatak sudije zaštita interesa države, što je u ovdašnjem narativu redovno čitano kao zaštita interesa aktuelne političke vrhuške". 

Sudiji Majiću, sudeći po činjenici da je odlučio da prava na svoju knjigu po kojoj će od proleća početi da se snima serija ustupi Telekomu i produkcijskoj kući "Firefly", za koju potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić tvrdi da je u vlasništvu direktora Kurira Igora Žeželja, izgleda posle svega nije nimalo mrsko da uzima novac od države.

Da li su u pitanju dupli aršini ili je državni novac mnogima sladak i teško se odbija, pitanje je koje će, sasvim sigurno kod dela srpske javnosti posle ove informacije izazivati gorak ukus. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati