Kultura

R. Ć.

22. 01. 2021. 17:39 0

Onlajn tribina o položaju pozorišnih umetnika u doba korone

Onlajn tribina pod nazivom ,,Položaj pozorišnih umetnika u doba korone i potencijalna rešenja” u organizaciji mladih kreativaca okupljenih oko projekta PlayBox biće održana 27. januara sa početkom u 20h putem Zoom platforme.

Govornici tribine baviće se problemima, ali i potencijalnim rešenjima koja će teatar vratiti gledaocima, a posao umetnicima i samom teatru. Pozorišta se suočavaju sa ogromnim gubicima, kao i sami glumci. Prelazak pozorišta u online okvire pojavio se kao potencijalno rešenje. Ipak, na tom putu stoje brojni pravni problemi naročito sa autorskim pravima. O svemu tome, ali i još mnogo čemu govoriće učesnici tribine, gde će na samom kraju i publika imati prilike da postavlja pitanja i dobije odgovore, piše u saopštenju organizatora.

 - Ovo je jedinstvena prilika da se kao pozorišni stvaraoci i ljubitelji pozorišta sastanemo u virtuelnom prostoru i, iskreno se nadam, započnemo tradiciju ovakvih susreta u budućnosti. Učesnici tribine će imati priliku da otvoreno prodiskutuju o izazovima sa kojima se susreću pozorišni umetnici u doba pandemije, predlože kreativna rešenja i ukažu na brojne mogućnosti koje sa sobom nose nove saradnje. Trudićemo se da maksimalno iskoristimo ograničeno vreme naših gledalaca da ukažemo na neke od načina na koje je publici moguće pružiti nezaboravno iskustvo uživanja u omiljenim predstavama posredstvom novih medija - izjavio je organizator tribine i autor projekta PlayBox Ivan Janković.

Za pristup tribini zbog ograničenog broja mesta potrebno je prijaviti se putem linka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati