Kultura

Direktno.rs [ Izvor: Nova.rs ]

25. 06. 2020. 16:09 5

Vesić i Handanović rizikuju živote umetnika i gledalaca

Ansambl Pozorišta na Terazijama večeras pod organizacijom Grada Beograda i Centra beogradskuh festivala (CEBEF) nastupa na "Tašmajdanu" sa mjuziklom "Mama Mia" uprkos tome što su članice baleta te kuće bile u kontaktu sa teniserima, učesnicima „Adria tura“, kod kojih je potvrđen Kovid-19. Očigledno da zamenik gradonačelnika i najuticajniji čovek Grada Goran Vesić, kao ni direktor Centra beogradskuh festivala (CEBEF) Damir Handanović nisu marili za to.

- Članovi baleta bili su u kontaktu sa teniserima zaraženim virosom Covid-19. Nastupali su u beogradskom noćnom klubu gde su bili teniseri "Adria tura". Uprkos tome, moraćemo večeras da nastupimo na Tašmajdanu. Svi su se pobunili, imamo oko sebe stare roditelje i hronične bolesnike i zato smo poslali dopis upravniku da zamoli Grad da se pomeri igranje na Tašu, dok se ne istestira balet i ceo ansambl. Međutim, direktor teatra Aleksandar Đaja kaže da su mu ruke vezane, da ne može ništa da uradi, da to organizuju Grad Beograd i CEBEF - izjavila je dramska umetnica Jelena Jovičić za Nova.rs, koja u pomenutom mjuziklu tumači lik Done.

Ona je navela da je kompletan balet juče bio na brzom testiranju na koronu, ali da im nije rađen PCR test.

- Kod svih su rezultati negativni, ali koliko je to tačno, ne znamo. Smatramo da još ne treba da se organizuju javna okupljanja. Mi u predstavi ne možemo da držimo distancu, jer treba da se poljubimo, zagrlimo, pozdravimo. Dahćemo jedni drugima dok igramo. To je mjuzikl. Mnogo je ljudi na sceni, koja je mala. Stalno smo u kontaktu sa dekoraterima, rekviziterima, garderoberima, sa baletom koji je tu iza ili ispred nas, grli nas, dodaje rekvizite. Što se tiče publike, ako se napravi distanca, neće dobro videti. Ako budu zbijeni, nek im je bog u pomoći – rakla je poznata glumica.

Naglašava da su dopis upravi poslali kako bi ukazali na postojanje rizika.

- Kao odgovorni građani i savesna bića, svesni situacije, morali smo da istaknemo da nas kao topovsko meso guraju da po svaku cenu odigramo pa šta bude. To je rizik, isto kao i na utakmici. Ne postoji kolektivna odgovornost, svako sebe gleda, a zaključak celog našeg ansambla, uključujući i upravu, jeste da smo sami. Niko nam se nije obratio. Da nam je bar Krizni štab rekao da smemo da igramo. Oni ili ne znaju za predstave pa će kasnije reagovati ili znaju i ćute - primetila je Jovičić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati