Kultura

Predrag Đukanović

07. 11. 2019. 08:20 2

Kad kultura ustane protiv primitivizma i gluposti

Na konferenciji za novinare, koju je naš proslavljeni glumac i producent Dragan Bjelogrlić sazvao povodom "napada tabloida na njegovu porodicu", našli su se Gordan Kičić, Vesna Trivalić i Viktor Savić, koji su prisustvom dali podršku Bjeli, kao i mnoge javne ličnosti na društvenim mrežama.

Samo 15 sekundi analize stanja u društvu i državi od strane Dragana Bjelogrlića u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem", bilo je dovoljno da se raspali po porodici poznatog glumca. Da se podsetimo šta je Bjela izjavio.

- Mi živimo u delu sveta koji će uvek migrirati zbog socijalnog stanja, zbog siromaštva, ali opasno je kada ljudi ne odlaze zbog socijalnih stvari, nego bežeći od primitivizma i gluposti - rekao je Dragan Bjelogrlić i dodao "da moramo da se izborimo da bude bolje, nema druge". 

I upravo zato što primitivizam i nekultura cvetaju kao da se zalivaju prihranom, došle su i reakcije od strane onih koji su se osetili prozvanima, pa je u tabloidima dan posle počela kampanja protiv porodice Bjelogrlić. Više se ne targetira neko ko drugačije misli, već svako ko uopšte misli. I Dragan Bjelogrlić nije prezao od harange u nastanku, već je sazvao konferenciju i istakao da se ne plaši. Da u borbi protiv primitivizma i gluposti nije sam, pokazali su glumci koji su stali na njegovu stranu prisustvom.

Ovim povodom oglasio se i Miloš Biković na Tviter društvenoj mreži. 

- Već sam o tome govorio i ponoviću: Srpska kultura je nacionalni interes, njeni delatnici se ne smeju koristiti za političko potkusurivanje. Atmosfera linča na društvenim mrežama i u tabloidima, usled političke borbe će opustošiti Srbiju. Podrška Bjelogrliću i njegovoj porodici - napisao je Biković, kojeg javnost smatra bližem vladajućoj strukturi.

Odabir da se bude na strani kulture, časti i morala nikako nije podela, već izbor, a na toj strani su već Matija Bećković, Nikola Đuričko, Nikola Kojo, Radoslav Milenković, Nenad Hadži Maričić, Jelisaveta Sablić, Gordan Kičić, Vesna Trivalić, Viktor Savić, Kokan Mladenović, Branislav Trifunović, Srđan Dragojević, Tihomir Stanić, Dragan Bjelogrlić, kao i svi koji su jasno i glasno rekli da je ovo vreme - vreme mraka, primitivizma i nekulture.

Iz UDUS-a su poručili da ovo najmanje zaslužuje Dragan Bjelogrlić, umetnik koji svojim darom i delom nesumnjivo doprinosi ugledu i prosperitetu zemlje.

- Bez obzira na svoja različita životna i politička opredeljenja i uverenja, članovi Udruženja nisu nikakvi narodni neprijatelji, naprotiv, i ne zaslužuju diskreditovanje - poručili su iz UDUS-a.

 - Vi koji ovo radite, ako mislite da je Srbija samo vaša, za...ebali ste se, malo je i moja - zaključio je Dragan Bjelogrlić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati