Hronika

[ Izvor: N1 ]

30. 09. 2024. 12:16 2

Lalić na suđenju: Miljković potencirao "nema tela - nema dela"

Na suđenju klanu Belivuk - Miljković za sedam teških ubistava i brojna druga krivična dela okrivljenog saradnika Srđana Lalića ispitivali su tužioci, sudija i branioci okrivljenih.

Tokom ponovljenog suđenja saradnik tužilaštva Srđan Lalić je svedočio znatno sažetije u odnosu na prvo javno svedočenje pre dve godine, kada je ovaj proces prvi put počeo. Govorio je isključivo o krivičnim delima koja se grupi Veljka Belivuka stavljaju na teret, dok je ranije govorio i o ubistvima koja se povezuju sa ovom grupom.

Dok je odgovarao na pitanja, Lalić je pojašnjavao ko je konkretno od okrivljenih bio zadužen za određene poslove tokom izvršavanja krivičnih dela.

Kazao je Lalić i da je ideja za način ubistava žrtava i uništavanje njihovih tela "usitnjavanjem" i mlevenjem u mašini za mlevenje mesa, da bi ih potom prosipali u Dunav, bila optuženog Marka Miljkovića, jednog od dvojice vođa klana.

- Moje viđenje je da je Marko Miljković tako odlučio, on je imao dominantan uticaj. On je potencirao da ako "nema tela, nema dela" i doživljavao je da ne možemo biti procesuirani ukoliko tako izvršavamo krivična dela - rekao je Lalić za sudskom govornicom.

S obzirom na to da je Lalić u svom svedočenju pominjao i putovanja pojedinih članova grupe u Tursku, Grčku i Španiju, tužilac ga je upitao ko je to finansirao.

- Putovanja je finansirao Radoje Zvicer, a putovalo se radi praćenja i ubistava suparnika grupe. Naročito putovanja u Grčku, zbog četiri ubistva. Što se tiče Španije, prvo smo išli u režiji Miljkovića, a posle je finansirao Zvicer. Išli smo i u Istanbul, i to je plaćao Zvicer - ispričao je Lalić.

Potom je rekao i da su se on i drugi članovi grupe sklanjali u kuću advokata Dejana Lazarevića, kada je postojala mogućnost da budu uhapšeni.

- Onih kojih se sigurno sećam da su bili u kući Lazarevića, jer smo bili zajedno su Veljko Belivuk, Marko Miljković, braća Budimir - Miloš i Marko, Bojan Hrvatin, Nebojša Janković i Dejan Tešić.

Zatim je Lalić ponovio da Veljka Belivuka poznaje dugi niz godina, a Marka Miljkovića od 2016. godine kao Veljkovog prijatelja, nakon ubistva Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi. Rekao je da poznaje sve optužene koji sede u sudnici, ali i one koji "nisu tu".

Podsetimo, saradnik Srđan Lalić je u julu 2022. godine sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. Priznao je krivicu i osuđen je na 18 godina zatvora. Njegovo svedočenje, kao i svedočenja još dvojice okrivljenih saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića uz materijal sa "skaj" aplikacije predstavlja ključni dokaz Tužilaštva protiv ovog kriminalnog klana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati