Hronika

[ Izvor: Blic ]

19. 09. 2024. 13:57 4

Studenti se otrovali na ručku u menzi

Ukupno devetoro studenata u ponedeljak i utorak javilo se Studentskoj poliklinici zbog simptoma povraćanja i dijareje, a neki od njih prve simptome dobili su u nedelju. Jedan student od 22 godine javio se noćas malo posle ponoći kod lekara, sa simptomima intoksikacije, odnosno trovanjem, i sa temperaturom, piše "Blic".

On je rekao da je uveče u menzi u studentskom domu "4. aprila" jeo obrok sa šampinjonima, nakon čega je u toku noći dobio vodenaste stolice. Lekarima je naveo i da je bilo još studenata koji su imali iste probleme. Mladić koji se javio kod lekara, nije hospitalizovan, a savetovano mu je da ukoliko se simptomi pogoršaju da se ponovo javi kod lekara.

Kako su za "Blic" naveli iz Studentskog centra "Beograd", u ponedeljak i utorak devetoro studenata javilo se Studentskoj poliklinici sa stomačnim tegobama, dok su neki od njih primili infuziju.

- U ponedeljak i utorak se ukupno devetoro studenata javilo Studentskoj poliklinici sa stomačnim tegobama (povraćanje i dijareja). Neki od njih su naveli da su u nedelju uveče osetili prve simptome, otišli su u Urgentni centar, dobili terapiju (infuziju) i vratili su se u dom. Nakon utorka nije bilo prijavljenih novih slučajeva studenata sa stomačnim tegobama - kažu.

Kako dodaju, odmah po prijavi tegoba studenata, Gradski zavod za javno zdravlje uradio je analize, a rezultati su pokazali da je hrana u Studentskom restoranu "Voždovac" ispravna, odnosno - da nije bila zatrovana.

- Ovih dana, u restoranu "Voždovac" dnevno se proizvede i podeli više od 700 obroka (oko 40 doručaka, 340 ručaka i 330 večera). Gradski zavod za javno zdravlje Beograd sprovodi redovne kontrole u svim studentskim restoranima u Beogradu. U restoranu ‘Voždovac’ analiza je rađena 26. juna, tokom jula i avgusta restoran nije radio (od 5. jula do 22. avgusta), a poslednji uzorci su uzeti 16. septembra - pojašnjavaju iz Studentskog centra.

Kako navode, zaposleni radnici u kuhinji redovno obavljaju sanitarne preglede.

- Pored kontrole Zavoda, Sanitarna inspekcija bila je u restoranu u ponedeljak, izvršen je detaljan sanitarno-inspekcijski nadzor, a za svaki slučaj naložene su i mere za pojačan higijensko-sanitarni rad, koje Ustanova sprovodi u najboljem interesu studenata - zaključili su iz Studentskog centra „Beograd“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati