Hronika

[ Izvor: Mediji ]

29. 08. 2024. 15:11 0

Saslušan mladić koji je na Adi Ciganliji sa dvojicom maloletnika ubio muškarca

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Vuk M. (19) zbog sumnje da je zajedno sa još dva maloletna lica 20. avgusta 2024. godine između 00:30 i 1:30 časova u napuštenom objektu na desnoj obali Ade Ciganlije zadao više udaraca u predelu glave i tela oštećenom M.S., koji je usled zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru 22. avgusta. Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo Teška telesna povreda u saizvršilaštvu, sa smrtnim ishodom, iz člana 121. stav 3. Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Postoje osnovi sumnje da je Vuk M. sa dvojicom maloletnika i oštećenim, koji je boravio na Adi ciganliji kao beskućnik, konzumirao alkohol, odnosno veću količinu piva, da bi u jednom trenutku trojica osumnjičenih ustali i M.S. zadali više udaraca nogama i zatvorenim šakama u predelu glave, usled čega je on pao na pod.

Osumnjičeni su nastavili da ga udaraju rukama i nogama u predelu glave i tela, zadavši oštećenom teške telesne povrede.

Nakon toga su se udaljili sa lica mesta, ne osvrćući se na povrede M.S, koji je pronađen u jutarnjim satima i hospitalizovan u Urgentnom centru, gde je zbog zadobijenih povreda preminuo 22. avgusta u 23:30 časova.

Protiv maloletnih lica pokrenut je postupak pred Odeljenjem za maloletnike Višeg suda u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati