Hronika

[ Izvor: Mediji ]

22. 08. 2024. 14:21 6

Belivuk i Šarić optuženi za još 4 ubistva: Na optužnici još 17 osoba, među njima i Zvicer

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je podiglo novu optužnicu protiv 19 okrivljenih, na čelu sa Veljkom Belivukom i Darkom Šarićem, a zbog sumnje da su organizovali i izvršili ubistva Stevana Stamatovića, Igora Dedovića, Alana Kožara i Damira Hadžića.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je danas 22. avgusta 2024. godine podiglo optužnicu protiv 19 okrivljenih i to: Veljka Belivuka, Darka Šarića, Milovana Zdravkovića, Ratka Živkovića, Stefana Andrejića, Dragana Tomića, Marka Petkovića, Vladimira Mandića, Slobodana Vujačića, Nataše Dedić, Blagoja Gašića, Nebojše Jankovića, Vladimira Vojnovića, Dušana Jovanovića, Radeta Stojićevića, Filipa Kneževića, Milinka Brašnjovića, Marka Stankovića i Miloša Jevrića koji se terete za izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346 KZ i dva krivična dela teško ubistvo iz čl 114 KZ.

Reč je o ubistvima izvršenim u januaru 2020. godine u Atini gde su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović i ubistvima na Krfu 23. jula 2020. godine kada su lišeni života Alan Kožar i Damir Hadžić.

Kao organizatori su označeni okrivljeni Veljko Belivuk i Darko Šarić kao i Radoje Zvicer, državljanin Republike Crne Gore protiv koga se zbog ovih krivičnih dela vodi postupak u Grčkoj.

Za sedam optuženih lica je predloženo suđenje u odsustvu i to: Milošu Jevriću, Milovanu Zdravkoviću, Ratku Živkoviću, Stefanu Andrejiću, Blagoju Gašiću, Filipu Kneževiću i Marku Stankoviću dok je za 12 okrivljenih predloženo produženje pritvora.

Optužnica je, između ostalog, rezultat zajedničkog istražnog tima pravosudnih organa Srbije i Grčke. Ona je predata na potvrđivanje Višem sudu Posebno odeljenje za organizovani kriminal u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati