Hronika

[ Izvor: Mediji ]

08. 08. 2024. 16:35 0

Uhapšeni prevaranti, ojadili čoveka za 35.000 evra

Policija je, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo Prevara u pokušaju.

Kako je saopštilo tužilaštvo, osumnjičeni se terete da su pokušali da prevare oštećeno lice i nagovore ga da zaključi ugovor na svoju štetu u iznosu od 35.000 evra.

- Naime, osumnjičeni Z.N. S.K. N.T. S.S. su pribavili lažnu ispravu - Specijalno punomoćje na nemačkom jeziku overeno u Beču, sa overenim prevodom na srpski jezik, kojim vlasnik stana broj 3 u niskom prizimlju zgrade na teritoriji opštine Palilula ovlašćuje osumnjičenog Z.N. da u njegovo ime može izvršiti prodaju stana. Zatim su stan ponudili na prodaju oštećenom, ali su mu tom prilikom prezentovali fotografije drugog stana, stana broj 3, koji se nalazi u prizemlju iste zgrade a koji je u javnoj svojini u vlasništvu Grada Beograda u čiji posed su prethodno neovlašćeno ušli. Falsifikovanu dokumentaciju su dostavili na uvid oštećenom i njegovom advokatu, dovodeći ih u zabludu da se radi o verodostojnom punomoćju vlasnika stana, koji su se saglasili da postoje uslovi da ugovor o kupoprodaji bude zaključen, te su zakazali overu ugovora kod javnog beležnika, nakon čega su lišeni slobode - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni su saslušani danas pred postupajućim javnim tužiocem kojom prilikom je Z.N. iskoristio zakonsko pravo i branio se ćutanjem, dok su S.K. N.T. i S.S. izneli svoju odbranu, negirajući da su znali da radnjama pkoje su reduzeli vrše krivično delo. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu odredi pritvor prema svakom osumnjičenom u trajanju od 30 dana, budući da osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Tužilaštvo će u daljem postupku ispitati oštećenog i svedoke, pribaviti sve relevantne podatke, izvršiti uvid u materijalne dokaze i sprovesti dokazne radnje radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, nakon čega će biti doneta odluka u predmetu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati