Hronika

[ Izvor: Mediji ]

12. 07. 2024. 09:00 0

Uhapšen muškarac iz Brusa, proganjao bivše koleginice

Policija je juče uhapsila S.R. (51) iz Brusa za kojim je raspisano pet potraga, među kojima je i potraga Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zbog krivične prijave koja je podneta protiv okrivljenog zbog krivičnog dela Proganjanje.

Nakon konsultacija sa postupajućim javnim tužiocem, policijski službenici PS Voždovac su doneli rešenje o zadržavanju okrivljenog S.R, nakon čega je on doveden i nakon procene sudskog veštaka da je procesno sposoban, saslušan na okolnosti ranije podnete krivične prijave od strane oštećene, ali i na okolnosti nove krivične prijave koja je od još jedne oštećene podneta isto za krivično delo Proganjanje.

- Okrivljeni je priznao da je sa nekoliko brojeva zvao svoje bivše koleginice i da im je slao poruke, jer je želeo da se druži sa njima, ali da to što one nisu odgovarale na poruke i pozive nije shvatio kao znak da one ne žele da komuniciraju da njim, pa je nastavio da im šalje poruke i da ih zove i danju i noću. Okrivljeni je izjavio i da je ranije bio u depresiji, zbog čega je i dobio otkaz, ali da ne pije nikakve tablete - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, jer okrivljeni nema prijavljeno prebivalište, kao i da će boravkom na slobodi uticati na oštećene, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor.

Nakon provere navoda okrivljenog i pribavljanja medicinske dokumentacije o ranijem psihijatrijskom lečenju, javni tužilac je doneo naredbu za veštačenje okrivljenog koje je povereno komisiji veštaka odgovarajuće ustanove - Specijalne zatvorske bolnice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati