Hronika

[ Izvor: Mediji ]

28. 05. 2024. 17:41 1

Piroćanac prao pare: Zgrnuo ozbiljan profit

Pripadnici policije u saradnji sa Posebnim odeljenjem VJT u Nišu uhapsili su N. P. (70) iz Pirota, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca, saopšteno je iz MUP.

Sumnja se da je u periodu od 2018. do 2023. godine, N. P. kao odgovorno lice firme DOO "Korteks 97" iz Pirota, u nameri da lažno prikaže ili prikrije nezakonito poreklo imovine, a uz prethodni dogovor sa tridesettrogodišnjim muškarcem, odgovornim licem jedne firme iz Pirota, preneo imovinu i novac u ukupnom iznosu od 1.268.000 dinara na račun firme tridesettrogodišnjaka, po osnovu fiktivnih faktura za usluge koje mu nisu pružene, dodaje se u saopštenju.

Taj novac je, kako se sumnja, tridesettrogodišnji muškarac podizao sa računa svoje firme i iznos od 85.920 dinara zadržao za sebe, dok je ostatak novca, 1.182.080 dinara, predavao osumnjičenom N. P, koji je novac koristio za sopstvene potrebe, iako je znao da je stečen kriminalnom delatnošću.

Osumnjičenom N. P. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok je protiv tridesettrogodišnjeg muškarca ranije podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati