Hronika

[ Izvor: KRIK ]

30. 04. 2024. 15:23 6

"Iza svega stoji Papić": Biznismen otkrio kako mu je Belivukova ekipa otela lokal na Trgu (VIDEO)

"Moja porodica je od 1995. držala lokal na Trgu republike, dok mi Aleksandar Papić, kum bivšeg ministra Nebojše Stefanovića, preko Belivukove ekipe, taj lokal nije oteo", kaže za KRIK Eduardo Lo Jakono, biznismen italijanskog porekla.

Lo Jakono u ekskluzivnom intervjuu za KRIK tvrdi da je Papić, biznismen i član Srpske napredne stranke, organizovao otimanje lokala koji je držao na Trgu republike u Beogradu. Za to je, tvrdi, angažovao kriminalce Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

- Papiću su trebali Belivuk i Miljković jer nisam nikome hteo da se sklonim - navodi Lo Jakono.

Kriminalci su mu dolazili u lokal i zastrašivali ga zbog čega je, kaže, bio prisiljen da se odrekne poslovnog prostora.

- Miljković me na sastanku zagrlio, stavio ruku da mi pokaže dominaciju, i rekao mi: "Znam gde šetaš svog psa". Naravno da je to veliki šok, u trenutku shvatiti da postoji neko ko stvarno može da ti uzme lokal. I da tu više nemaš izbora - ističe on.

U lokal se, odmah po iseljavanju Lo Jakona, kaže on, uselio Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac. Kajmaković vodi brojne restorane i klubove u Beogradu, a koji je bio i privođen u okviru istrage Belivukove grupe za pranje novca.

Kajmaković, međutim, nije optužen.

- Papić je bio povezan sa politikom i on je mogao da napravi tu celu konstrukciju. Kajmaković je želeo lokal. Zapravo je Papić završio lokal za Kajmakovića - tvrdi Lo Jakono.

Prijave policiji uzaludne, s Belivukom i Miljkovićem nema izbora

Lo Jakono je pritiske i pretnje prijavio policiji, ali od njih nije dobio ni zaštitu ni pomoć. Štaviše, savetovali su ga da se povinuje zahtevima kriminalaca ili da se skloni. Rečeno mu je da su Belivuk i Miljković "najjača ekipa" i da sa njima nema izbora.

- U tom trenutku sam se borio sam sa sobom. To je sve kao neki film, nešto što čitate u nekom romanu. Ne možete da verujete da to vama može da se desi - kaže Lo Jakono.

On se i dalje i nada da će tužilaštvo pokrenuti postupak zbog onoga što mu je urađeno.

- Ja očekujem da tužilaštvo reaguje na moju krivičnu prijavu i da optuži Kajmakovića i Papića za to što su meni uradili. Belivuk i Miljković su bili samo izvršioci - ističe Lo Jakono.

Ceo intervju čitajte na portalu KRIK-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati