Hronika

[ Izvor: Agencije ]

05. 04. 2024. 15:18 2

Direktorka "Ribnikara" priznala da je bilo propusta u radu

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem nekadašnje direktorke škole Snežane Knežević nastavljen parnični postupak protiv porodice Kecmanović čiji je sin 3. maja u školi Vladislav Ribnikar ubio devetoro dece i čuvara škole.

Ovog petka je trebalo da bude saslušanje Miljane Kecmanović koja nije došla i čija je punomoćnica pojasnila da ona ne želi da svedoči zbog krivičnog postupka u kojem još nije ispitana kao optužena. Vladimir Kecmanović je danas doveden u sud ali je zbog zdravstvenih razloga odmah i vraćen.

Razredna je navela da je K. K. bio dobar učenik, da je išao na takmičenja i dodala da ona tokom masakra nije bila u školi.

Govoreći o disciplinskim postupcima protiv zaposlenih, Knežević je navela da su u radu sekretara, pedagoga i psihologa te škole utvrđeni propusti. Tokom svedočenja koje je trajalo tri sata ona je pričala o roditeljima dečaka, o uređenju škole i zaštiti od vršnjačkog nasilja.

Pitanja su direktorki postavljali i oštećeni, odnosno roditelji ubijene dece, dok je Branko Anđelković pitao da li je tačno da je ona na poruku zabrinutog roditelja jer je mlađa sestra K. K. sipala na rekreativnoj nastavi vršnjacima u bočice s vodom deterdžent, kako on tvrdi, odgovorila "da li vi znate ko su njeni roditelji". Direktorka je negirala da je to rekla. Nakon pauze ostali zaposleni koji su danas pozvani će svedočiti.

Ovom tužbom je, pored Miljane i Vladimira Kecmanovića, obuhvaćen i njihov sin maloletnik koji je počinio masakr. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka doneće odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K. K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Protiv Kecmanovića se vode tri parnična postupka, dok je ukupno podneto pet tužbi, a podneli su ih maloletnici i nastavnica istorije koji su tada teško ranjeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati