Hronika

[ Izvor: Telegraf.rs ]

01. 04. 2024. 18:00 4

Tuča osnovaca u toaletu škole u Velikoj Plani

Vršnjačko nasilje sve je češće čak i u osnovnoj školi, a nažalost i sve brutalnije. Poslednji takav primer stiže iz OŠ "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani. Reč je o dečacima koji imaju svega 12 godina.

U četvrtak 28. marta u ovoj školi dogodila se tuča. Kako za Telegraf navodi otac oštećenog deteta, njegov sin N.M. prebijen je od strane svog vršnjaka.

- Napadnut je od strane jednog dečaka u toaletu škole, blizu sobe za tetkice. Sve se odigralo nakon drugog časa koji se inače završava u 9:20. Sukob je počeo u kabinetu za tehničko gde ga je moj sin opsovao, a nakon toga mu se izvinio. On mu je tada rekao: "Vidimo se u toaletu" - priča otac.

Pretnje je i ispunio, jer je u toaletu, priča otac, sačekao njegovog sina i brutalno ga pretukao. Dečak je u šoku, preplašen, prevezen u bolnicu.

- Lekari su ustanovili lakši potres mozga, a još nisu gotove sve analize i lekarski pregledi - ispričao je otac.

Otac deteta se žali i da škola nije blagovremeno reagovala i obavestila Hitnu pomoć kada je do tuče došlo. Navodi da je dete trpelo bolove glave i stomaka do 13:30 časova.

Direktorka škole OŠ "Nadežda Petrović" Vlatka Milosavljević potvrdila je da se desio incident između dvojice dečaka i da je škola postupila po protokolu.

- Obaveštavamo vas da se radi o incidentu između dvojice učenika i da je škola preduzela sve mere koje su propisane Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje. Utvrđuju se činjenice, prikupljaju se izjave učenika u prisustvu roditelja. Tim za zaštitu od DNZZ preduzeo je mere iz svoje nadležnosti odamah po saznanju, tj. 28.03.2024.godine - odgovara direktorka.

O slučaju je obavešteno i Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati