Hronika

[ Izvor: N1 ]

28. 03. 2024. 21:13 2

"Šalili smo se": Kako su se branili uhapšeni u BiH zbog tvrdnji o nestaloj Danki

Tri osobe koje su uhapšene kod Hadžića zbog tvrdnji da imaju podatke o nestaloj devojčici iz Srbije Danki Ilić, za koje su tražili novac, izjavili su u policiji da su se "samo šalili", piše N1 Sarajevo.

Federalna uprava policije je ovog četvrtka na lokacijama kod Ilidže i Hadžića uhapsila tri osobe koje su na društvenim mrežama tvrdile da imaju informacije u vezi sa nestankom dvogodišnje devojčice iz Srbije, Danke Ilić koja se vodi nestala i za kojom traga skoro ceo region, podseća N1 Sarajevo.

Kako javlja reporter N1, uhapšeni su dovedeni u zgradu Federalne uprave policije gde će biti obavljena kriminalistička obrada.

Kako se saznaje, oni su prilikom TikTok live prenosa tražili 10.000 evra da otkriju lokaciju devojčice te su tvrdili da je drže u podrumu.

Odmah po hapšenju, izjavili su da su se "samo šalili". Svi uhašeni su članovi jedne porodice.

Istražitelji Odseka za sajber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku deteta, odnosno koje su tražile 50 hiljada KM za otkrivanje informacija.

- Maloletna devojčica nije pronađena na teritoriji Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode - kazao je federalni inspektor Ervin Mušinović.

Podsetimo, u sredu se na društvenim mrežama pojavio video snimak nadzorne kamere kuće koja se nalazi u blizini mesta gde je u 13,45 sati nestala Danka Ilić.

Na snimku se vidi automobil koji žurno prolazi u 13.47 sati, a devojčića je nestala nešto pre toga, odnosno u 13.45, kako je njena majka izjavila.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati