Hronika

Direktno.rs

26. 03. 2024. 18:24 3

Razbijena banda: "Perači" novca pare od droge ulagali u legalne poslove

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Nacionalnom specijalnom jedinicom za kriminal Kraljevine Danske ovog utorka na teritoriji Srbije lišilo slobode tri lica, i to P. D, D. P. i A. S, koji su zajedno sa još dvoje osumnjičenih - M. M. i M. M, ranije lišenih slobode na teritoriji Kraljevine Danske, kao i N. D, koja je trenutno nedostupna nadležnim organima Republike Srbije, a koji se terete da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivično delo pranje novca, navodi se u saopštenju Javnog tužilaštva za organizovani krminal.

Pripadnici ove organizovane krminalne grupe su u periodu od decembra 2015. godine do danas na teritoriji Republike Srbije i Kraljevine Danske oformili organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem ulaganja u legalne novčane tokove imovine stečene kriminalnom delatnošću na teritoriji Kraljevine Danske.

Naime, novac koji je potekao iz nedozvoljenog prometa velike količine opojne droge, kao i nabavke i prodaje veće količine vatrenog oružja i municije na teritoriji Kraljevine Danske, osumnjičeni su, prema navodima krivične prijave, slali autobusima danskog autoprevoznika "Top turist" u Republiku Srbiju, gde su osnovali Privredno društvo "Fabula arte" iz Beograda preko koga je gotov novac ulagan u poslove kupoprodaje zajedničke izgradnje i izvođenja nradova na epokretnostima na teritoriji Republike Srbije, dok su deo novca držali ili lično ili preko trećih lica, u ukupnom iznosu od 11.989.000 danskih kruna (1.98.533,33 evra) i 618.384 evra sa znanjem da imovina potiče iz kriminalne delatnosti.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilšatvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati